Može li ovaj mobitel spasiti BlackBerry?

Fotografija telefona za kojeg se smatra da bi mogao biti prvi BBX telefon objavljena je na stranici Verge.

15.11.2011.
12:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Telefon, kodnog naziva BlackBerry London ima zaslon osjetljiv na dodir kojeg pokreće isti operativni sustav kao i BlackBerry Playbook. Navodno je novi telefon iz RIM-a tanji od iPhonea 4 i otprilike iste veličine kao i Samsung Galaxy II.

Opremljen je TI OMAP dvojezgrenim procesorom radnog takta 1.5GHz, ima 1GB radne memorije, 16GB ugrađene memorije te 8-megapikselnu stražnju i 2-megapikselnu prednju kameru.

Riječ je o vrlo zanimljivom konceptu koji podsjeća na nedavno predstavljenu ograničenu nakladu modela Porsche BlackBerry.

Premda se BlackBerry London sprve čini da je ipak bliži prototipu nego telefonu kojeg RIM planira uskoro lansirati na tržište, to nije prototip. Ne zaboravimo uostalom što je RIM rekao da možemo očekivati od prvog BBX telefona; zaslon istog omjera kao i PlayBook i mogućnost da pokreće QNK aplikacije.

Naime, novi BBX operativni sustav kombinira postojeće elemente BlackBerryja s prethodno objavljenim QNX operativnim sustavom za telefone i tablet računala. RIM je već prije najavio da će BBX uključivati pouzdanost i sigurnosne značajke QNX-a, a također će omogućiti programerima da kreiraju napredne, dinamičke aplikacije za uređaje.

Web stranica BGR je potvrdila da je ova fotografija vjerodostojna. Kako piše, novi model će zamijeniti BlackBerry Colt kao prvi BBX telefon, a na tržištu bi se mogao naći u lipnju 2012. godine

Prethodni članci: arti-201110190871006 arti-201107260323006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali