Play ponuda

Mjesta u kući koja su prljavija od zahodske daske

shimmer fallback

Koliko vam god to nevjerojatno zvučalo, toalet nije najprljavije mjesto u domu. Samo je kuhinja 200 tisuća puta prljavija od zahodske daske!

6.1.2013.
12:57
Play ponuda

Redovito perite ruke kako biste umanjili šanse za oboljenje. Evo nekoliko mjesta koja su u vašem domu prljavije nego što biste pomislili.

Sudoper Većina misli suprotno, ali kuhinja je jedno od najprljavijih mjesta u vašem domu. Samo u odvodu sudopera na površini od šest kvadratnih centimetara obitava pola milijuna bakterija.

Kuhinjska spužva Rupice u spužvi čine ju jako teškom za dezinficiranje pa njome 'premještate' bakterije s jednog mjesta na drugo. Doskočite ovom problemu tako što ćete na otprilike 60 sekundi spužvu držati u mikrovalnoj pećnici.

Prekidači Koliko često čistite prekidače za svjetla? Nikada? To smo si i mislili. Tijekom godina doprinijeli ste tomu da na šest kvadratnih centimetara živi 217 bakterija.

Ručke Kao što smo prethodno spomenuli, ruke su jedne od najprljavijih dijelova ljudskog tijela. Dodirivanjem ručki na vratima, koje se također veoma rijetko čiste, klice i bakterije prenose se od svih koji su ikada dirali tu ručku na vaše ruke. Također, iznimno su problematične i ručke od hladnjaka.

Računalna tipkovnica Vjerovali ili ne, tipkovnice su prljavije od zahodskih daski. Svoju tipkovnicu redovito čistite komprimiranim zrakom, nježnom tkaninom i blagim deterdžentom.

Daljinski upravljač Bakterije i virusi veoma se lako prenose uz pomoć daljinskog upravljača. Hoteli su posebno opasni kada je riječ o ovom problemu, pa prilikom svog idućeg odsjedanja u nekom hotelu daljinski prije uporabe omotajte plastičnom vrećicom.

Play ponuda
Play ponuda