Dvometarska božićna torta oduševila je Osječane. Dvadesetak
sati slastičari su miješali sastojke, pekli biskvite, 'zidali' i
premazivali veliku čokoladnu tortu s orasima.
''U nju smo potrošili dvije i pol tisuće jaja, sto kilograma
brašna, sto kilograma šećera, 60 kila čokolade, 500 kila oraha,
25 kila kakaa, šest kila mlijeka u prahu'', rekla
je Gordana Alebić, glavna slastičarka
osječke božićne torte.
Od svega toga nastala je slastica teška više od pola tone.
Malo je problema bilo kod podizanja torte na kamion. Radilo
se pažljivo da ostane čitava i takva stigne na odredište.
Istovarala se polako i precizno. Ipak je riječ o 13 slatkih
katova. A sve pod budnim okom brojnih znatiželjnika koji su
zaustavili dah kad je položena u blagdansku kutiju.
''Bilo je jako napeto, nismo bili sigurni da ćemo savladati ovu
stepenicu od pola metra. Ali, evo, sve je prošlo uspješno uz
obilno navijanje i svi smo pljeskali, bilo je super'', rekla je
gospođa Pejić iz Osijeka.
A super je bio i okus, što su nekoliko sati kasnije potvrdili
brojni okupljeni građani.
Građani su za krišku donirali po dvije kune.
''Puno malih donacija može skupiti neku značajnu sumu koju želimo
dati i koju ćemo uplatiti na račun programa koji pomaže mladima
koji izlaze iz stambenih zajednica'', rekao je organizator
osječkog Adventa Ivan Kristijan Majić.
Osječani su pokazali veliko srce i to je baš u duhu Božića.