Mamić je uspio: Stranci preuzeli Dinamo!

shimmer fallback

Dolaskom tri najnovija pojačanja, Portugalca Tonela, Slovaka Sylvestra i Crnogorca Bećiraja, modrom svlačionicom zavladali su stranci.

30.8.2010.
13:56
Play logo

Zdravko Mamić i njegov brat Zoran bili su vrlo zaposleni posljednja tri dana. Odmah nakon što je Dinamo osigurao plasman u Europsku ligu, u Zagreb je iz lisabonskog Sportinga stigao iskusni 30-godišnji centralni branič Tonel.

Nakon dovođenja portugalskog reprezentativca, čelnici zagrebačkog kluba su u nedjelju sve dogovorili s 21-godišnjim napadačem Jakubom Sylvestrom, koji je potpisao petogodišnji ugovor. Mlada nada slovačkog nogometa nije, međutim, bila posljednje Mamićevo pojačanje uoči kraja ljetnog prijelaznog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak je postalo jasno da će na vjernost Dinamu prisegnuti i Fatos Bećiraj, kojeg je hrvatski prvak pratio već duže vrijeme. 22-godišnji crnogorski napadač, koji je rođen na Kosovu, u nedjelju je odigrao posljednju utakmicu za Budućnost i seli u Zagreb, a njegovom klubu će Dinamo, kao i za Slovaka Sylvestra, navodno platiti 650.000 eura odštete.

Veliku ulogu u njegovom dovođenju imao je crnogorski izbornik Zlatko Kranjčar, koji je nahvalio svog izabranika, a prednost mu je što će, za razliku od Sylvestra, moći igrati Europsku ligu jer Budućnost nije stigla do kvalifikacijske runde ovog natjecanja.

Play logo

Tako se u samo tri dana omjer domaćih i stranih nogometaša u modroj svlačionici okrenuo u korist ovih potonjih. Ako ne računamo dvojicu vratara, Vahid Halilhodžić sada ima na raspolaganju 11 hrvatskih igrača i 12 stranaca, čime se Dinamo, barem na taj način, približio trendovima koji vladaju u najjačim europskim ligama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su u redovima hrvatskog prvaka po trojica Argentinca (Calello, Cufre, Ibanez) i Brazilca (Sammir, Etto, Dodo), te po jedan Crnogorac (Bećiraj), Čeh (Slepička), Čileanac (Morales), Kamerunac (Chago), Portugalac (Tonel) i Slovak (Sylvester). Prava internacionalna momčad, nema što...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo