Znate li koje je godine počeo voziti zagrebački tramvaj?

17.6.2010.
13:33
VOYO logo

Knjigu 107 zagrebačkih priča objavila je nakladnička kuća Znanje, a svečana promocija održana je u prostorijama Hrvatskog društva pisaca. Uz autora, o knjizi su govorili književni kritičar Tvrtko Klarić i urednik knjige Tomislav Zagoda.

Riječ je o zbirci priča iz prošlosti grada Zagreba koje se svakodnevno emitiraju na Radio Sljemenu u emisiji „Zagreb je najljepši“ kojoj je Prodanović autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Povijesni kontinuitet autor oblikuje u fragmentarnu naraciju kratkih priča. Jednom riječju, Prodanovićeva zbirka potvrđuje kako je sva povijest zapravo jedna velika Pripovijest“, istaknuo je prilikom promocije Tomislav Zagoda, urednik knjige.

„Posebno me dojmilo autorovo strpljivo proučavanje starih kronika i povijesnih izvora. Vrijednost ove knjige je u tome što je popularizirala suhoparnu historiografsku građu i uspjela povijest grada i njegovih stanovnika učiniti zanimljivom i aktualnom“, zaključio je Tvrtko Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U knjizi nisam želio pisati o slavnim ličnostima i velikim događajima iz zagrebačke prošlosti. Upravo suprotno, zanimali su me tzv. mali ljudi, njihova svakodnevica i sve one sitnice od kojih se sastoji život u gradu. To je Zagreb koji volim i o kojem pišem“, istaknuo je autor knjige Živko Prodanović.

Pisana zanimljivim i živim jezikom, temeljena na historiografskoj građi o gradu Zagrebu, ova knjiga povest će svakog radoznalog čitatelja na putovanje kroz fascinantnu prošlost našeg glavnog grada i pružiti mu neke nove i nepoznate detalje o gradskim događajima i znamenitostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živko Prodanović (Zagreb, 1945.) diplomirao je hrvatski jezik na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu. Od 1976. radi kao urednik na Radio Sljemenu. Za svoj novinarski rad dobio je više stručnih i društvenih nagrada i priznanja. Piše i objavljuje pripovijetke, romane, radio-drame i poeziju. Prevođen je u brojnim časopisima, novinama, zbornicima i antologijama u Australiji, Bugarskoj, Indiji, Japanu, Kanadi, Makedoniji, Nizozemskoj, Njemačkoj, SAD, Srbiji, Velikoj Britaniji i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo