ZAGREBAČKI MSU PRIPREMO NIZ PROGRAMA I IZLOŽBI ZA NOĆ MUZEJA: /

Publika će moći razgledati i jednu novu multimedijsku izložbu

Image
Foto: Pixsell

Muzej je u Noći muzeja otvoren od 18 sati do 1 sat iza ponoći

21.1.2020.
12:47
Pixsell
VOYO logo

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pripremio je za Noć muzeja niz programa i izložbe za koje je ulaz besplatan, među kojima je i nova posvećena Zagreb filmu.

Ovogodišnja tema popularne manifestacije je Velike obljetnice hrvatskih muzeja, što se poklapa i s poviješću MSU-a koji je nedavno proslavio dvije obljetnice – jubilarnu, 10. godišnjicu u novoj zgradi na novoj lokaciji, te 65. obljetnicu osnutka Muzeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je bila povod za aktualnu izložbu, "Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.“ na kojoj je predstavljeno više od 200 umjetnina koje su prikupljene donacijama i otkupima, te sve ono što je Muzej napravio od otvorenja, 11. prosinca 2009. do danas.

Osim te velike izložbe, publika će moći razgledati i jednu sasvim novu, multimedijsku "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“, posvećenu postignućima autora Zagrebačke škole, koja je postala hrvatska umjetnička baština najviše razine koju je prepoznao cijeli svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noć muzeja bit će i prigoda za upoznavanje s opusom međunarodno priznatog multimedijskog umjetnika Zlatka Kopljara, na retrospektivi "Konstrukcije“, dok će se u Zbirci Richter na Vrhovcu 38 predstaviti prostorno-zvučna instalacija Tonija Meštrovića "12,1 po Richteru“.

Stručno vodstvo u pratnji posjetitelja

Izložbe će pratiti besplatna stručna vodstva, a posjetitelji će moći popratiti i predstavljanje kataloga 11. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac i program na temu globalnog učenja i opažanja za dobrobit okoliša "GLOBE“.

Tu su i dva projekta Kluba mladih MSU-a, video rad "10 pitanja za 10 godina“, u sklopu projekta "Iz drugog kuta“ , te novi međunarodni projekt "ArtWorks!“.

Performing arts program (PAP) voditelja Žaka Valente i Vilima Matule donosi izvedbu i radionicu "Iskustvo izvedbe“, a filmski dio programa kratki eksperimentalni film "Mountain“ autorice Martine Zelenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu izložbe "Šest desetljeća Zagreb filma“ prikazat će se film "Tajna Nikole Tesle“ redatelja Krste Papića, dok će program suvremenog plesa upotpuniti izvedba plesne predstave "Podivljalo“ autorica Sonje Pregrad i Ane Kreitemeyer.

Muzej je u Noći muzeja otvoren od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike
Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike
Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona