Za sve ljubitelje dobre knjige ovogodišnji Interliber donosi brojna iznenađenja

Međunarodni sajam knjiga i učila održat će se od 12. do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.

11.11.2013.
16:02
VOYO logo

Interliber po svom značenju nadilazi nacionalne okvire i dobiva sve više međunarodni značaj. I ove godine na 36. po redu Interliberu se očekuju mnogobrojne prezentacije i nastupi pisaca i nakladnika, te niz stručnih i popratnih događanja.

Tako će posjetitelji u šest dana moći pogledati promocije novih naslova i izdanja, stručne skupove, sudjelovati na okruglim stolovima poput Facebook u knjižnici, knjižnice na Facebooku, te u razgovorima s piscima i književnim kritičarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga bit će tu raznorazne radionice za odrasle kao i dječje radionice na štandovima. I ove godine možete sudjelovati na Danu knjižnica, a za sve knjigoljupce koji s nestrpljenjem očekuju ovogodišnji Interliber knjige će biti u prodaji po povoljnim cijenama.

Čitaj mi!, kampanja za najmlađe

U sklopu kampanje 'Čitaj mi!' za poticanje čitanja djeci od najranije dobi, u sklopu Interlibera na Zagrebačkom velesajmu UNICEF će se družiti s djecom i čitati im priče. Stoga svi roditelji dovedite svoje mališane u utorak 12. studenoga s početkom u 11 sati na UNICEF-ov štand i na pozornici u paviljonu 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priče će djeci iz Dječjeg vrtića Zrno čitati Kristina Ćunović, koordinatorica kampanje 'Čitaj mi!'.

Knjiga u centru, organizator književne nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji i ove će godine svečano proglasiti dobitnike nagrade na Interliberu 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga na Interliberu možete posjetiti i brojna predavanja među kojima je i Građanski odgoj i medijska kultura u osnovnoj školi, Turističke regije svijeta, te izložbu starih slikovnica autorice Tamare Teković.

Među brojnim promocijama knjiga naći će se i promocija knjige Naša Neda bez scenarija na kojoj će sudjelovati Julijana Matanović, Đani Stipaničev i drugi. Svi zaljubljenici u znanost nemojte propustiti promociju novog broja časopisa za znanstveno-fantastičnu književnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promocija knjige Bez dlake na jeziku autorice Rujane Jeger, predstavljanje nove knjige Arijane Čuline Vrlina mane Mare bubamare.

Na pozornici izložbenog prostora Školske knjige održat će se konferencija za novinare nakon završetka prvog kruga glasovanja za knjižnu nagradu Kiklop 2013, koju dodjeljuje Sa(n)jam knjige u Istri. Na konferenciji će se objaviti imena nominiranih za Kiklop 2013. te dobitnik nagrade za životno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik Pulitzerove nagrade za književnost na Interliberu

Naklada Ljevak predstavit će roman Olge Tokarczuk 'Tjeraj svoj plug preko mrtvačkih kostiju'. Biblioteka Lumen pak dovodi Adama Johnsona, autora Pulitzerom nagrađenog romana 'Sin gospodara siročadi'. Znanje će predstaviti naslov 'Poruka u boci' danskog pisca Jussija Adler-Olsena.

Ulaz na Interliber je besplatan

Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Radno vrijeme Interlibera je od 10.00 do 20.00 sati osim u petak i subotu kada rade do 21.00 sat. Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo