Za najbolji roman i 100 tisuća kuna bori se 18 rukopisa

I ove je godine natječaj V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman, težak 100 tisuća kuna, izazvao ogroman interes. Od 112 rukopisa pristiglih na natječaj žiri je odabrao 18 najboljih.

3.11.2011.
16:27
VOYO logo

Konačni pobjednik znat će se na ovogodišnjem Interliberu.

U završni krug ovogodišnje nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman ušlo je 18 rukopisa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka koja je pala s Marsa (šifra: Efharisto) Usoljene srdele (šifra: Kremen) Vila Ema (šifra: Minja) Jesti u Dalmaciji (šifra: istipiti) Inkapsulirana tijela (šifra: Bilježnica) Copperfield (šifra: Copperfield) Hrvatski Europučanin (šifra: Albatros) Rođeni na Dan mrtvih, umrli na Dan svih svetih (šifra: Evlija) Ovo nije nova predstava o ratu (šifra: Zg-actor-0001) Nije ovo Twin Peaks (šifra: Pulenat) Bife Frojd (šifra: Skiros) Magda u spokoju iluzije (šifra: Black Beauty) Naročito ljeti (šifra: safe_from_harm 188) Zbirka zbrke (šifra: DTF) Unatoč prirodi i društvu (šifra: Mica Popaj) Usamljenici (šifra: Šabato) Nađi me (šifra: Panteleon) Paklena šljiva (šifra: Kotež)

Odlučio je tako žiri koji ove godine radi u sastavu: Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić, Mile Stojić i Vladimir Arsenijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku o pobjedniku, žiri će, već tradicionalno, objaviti na ovogodišnjem Interliberu, na press konferenciji koja će se održati u petak 11. studenoga, dok će se svečana dodjela i obilježavanje vrijednog jubileja ove nagrade upriličiti naknadno.

Podsjetimo, na ovogodišnji jubilarni, deseti po redu natječaj V.B.Z.-a pristiglo je 112 rukopisa, s obveznim šiframa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je rekordan broj romana, barem kada je riječ o posljednjim godinama, ističu u ovoj izdavačkoj kući, koja je odlučila zadržati izdašnu nagradu i u ovim recesijskim vremenima.

Pobjedniku natječaja, osim tiskanja romana, bit će dodijeljena i novčana nagrada u brutto iznosu od 100.000,00 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo