'Volio bih uskrsnuti Beatlese i zasvirati s njima'

Novoizabrani predsjednik Ivo Josipović veliki je ljubitelj glazbe. Osim što je dobitnik nagrade Europske radijske unije i višestruki dobitnik Porina, Josipović priprema operu radnog naslova Lennon

28.1.2010.
11:49
VOYO logo

"Pripremam operu o Chapmanu, ubojici Johna Lennona. Fascinantna je pojava s psihološkog stajališta da imate osobu koja obožava nekoga, a onda ga ubije. On je iz zatvora pisao pisma, pa su bili intervjui, pisao je molbe za pomilovanje i, koliko mi je poznato, nijedna mu nije prihvaćena", izjavio je predsjednik Josipović u intervjuu za portal muzika.hr.

Naime, novoizabrani predsjednik veliki je ljubitelj glazbe, kojom se bavi već dugi niz godina. Od svojih skladateljskih uradaka Josipović je izdvojio Sambu de Cameru, koja je dobila nagradu Europske unije, Igru staklenih perli, Etidu za crtani film i Dernek za dva klavira, gudače i udaraljke. Kako kaže, za skladatelja takozvane ozbiljne glazbe, koja nije široko popularna, najveće je priznanje kada djela uđu u repertoar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svjetskih izvođača koji bi ili već jesu pohodili Hrvatsku, Josipović bi rado zasvirao s legendarnim Beatlesima. Osim toga, predsjednik bi poput Johnnya Casha i Vlatka Stefanovskog zasvirao u zatvoru.

"Zašto ne bih svirao u zatvoru, to se radi redovito. Organiziraju se predstave, mise, relativno dobro poznajem zatvorski sustav i to nije neka iznimka. Kao predsjednik ne bih tamo svirao, ali kao muzičar da", zaključio je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo