VITOMIRA LONČAR: / 'Milanoviću i Karamarku ovo što rade - povijest nikad neće oprostiti'

Image
Foto: HRT

"Ovo što danas Tomislav Karamarko i Zoran Milanović rade građanima ove zemlje - povijest nikad neće oprostiti. Njima je kultura postala resor za potkusurivanje.

21.2.2016.
14:58
HRT
VOYO logo

"Ja i cijela moja obitelj idemo u crkvu i prije nego što kažem da sam kozmopolit, uvjek ću reći da sam Hrvatica. Danas se to svrstava u desničarstvo", kazala je Lončar te dodala kako su je zbog njezinog otvorenog pisma premijeru Tihomiru Oreškoviću i potpori apelu kulturnjaka za smjenu ministra Zlatka Hasanbegovića - nazvali ljevičarkom.

Znak umiranje kulture

Smatra kako na čelnim pozicijama ne smije biti osoba s radikalnim stavovima. Za Hasanbegovića je kazala kako za kulturu nema apsolutno nikakvih kompetencija, a zgrozila ju je njegova odluka da ukine Povjerenstvo za financiranje neprofitnih medija prije nego se i predstavio kulturnjacima. "To je znak umiranja kulture dijaloga", dodala je Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje države u kojima je kultura na tržištu, poput SAD-a. Ali mala zemlja kao što je Hrvatska to ne bi mogla preživjeti. Moramo razvijati status svojih kultura i ne možemo ići na tržište", kazala je Lončar u emisiji Nedjeljom u dva i dodala kako "Britanci uče na Cambridgeu, a Hvati na greškama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo