VIDEO: / Razgovarao sam sa sobom u budućnosti

Jedan od naših najznačajnijih umjetnika Dalibor Martinis 1978. godine postavio je video- pitanja samome sebi u budućnosti. Ekskluzivno za Drugi format, jedan na jedan, Dalibor Martinis iz 1978.

14.4.2010.
13:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dalibor Martinis iz 1978. i Dalibor Martinis danas kada ima 62 godine, u borgesovskom vrtlogu identiteta, značenja i medijske manipulacije priredili su gledateljima HTV-a ekskluzivni preformans! Na malim ekranima bili smo svjedoci putovanja kroz vrijeme s razmakom od trideset i jednu godinu.

Umjetnik je 1978. godine izveo performans u formatu TV intervjua koji je snimio u Western Front Art Centreu u Vancouveru pred publikom. Tada je realiziran prvi dio projekta u kojem umjetnik postavlja sam sebi pitanja na koja će odgovoriti 30 godina kasnije. Pitanja su bila snimljena na videovrpcu i ostavljena na polici, a sada je došlo vrijeme za njihovo otkrivenje i odgovor na pitanje Je li je Dalibor Martinis živ?

Martinis je poznat kao veliki hrvatski umjetnik čiji se radovi nalaze u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, The Museum of Modern Art/New York, Stedelijk Museum/Amsterdam, ZKM/Karlsruhe, New York Public Library, Kontakt/Erste Bank, Beč i dr.

Na ovaj preformans čekali smo preko trideset godina te definitivno predstavlja značajan događaj za suvremenu umjetnost.

Pogledajte intervju Dalibora Martinisa sa samim sobom u cijelosti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali