VIDEO: / Noć koju ćete pamtiti po muzejima

U ovogodišnjoj Noći muzeja koja će se održati 29.

27.1.2010.
15:57
VOYO logo

U organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva "Noć muzeja" održava se od 18 sati do jedan sat iza ponoći, a ulaz u muzeje koji sudjeluju u akciji bit će besplatan.

Uz izložbe i stalni postav, priredit će se i popratni programi, koncerti, performansi, promocije, prigodna prodaja muzejskih publikacija i suvenira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Noć muzeja" prerasla je iz male gradske manifestacije šest muzeja, koje je posjetilo deset tisuća ljudi, u nacionalni projekt i najjaču programsku mrežu muzejske djelatnosti, rekla je Dubravka Osrečki Jakelić, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva.

http://www.infopunkt.tv/embed.php?id=1414&video=2&bgcolor=FFFFFF&sirina=596

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Jurić Bulatović, voditeljica marketinga podsjetila je da su prošle godine na tu noć samo zagrebački muzeji imali više od sto tisuća posjetitelja. Publika, koje je svake godine sve više, potvrđuje da je riječ o kvalitetnom programu, dodala je.

Branka Šulc, izaslanica ministra kulture, ustvrdila je da se tom manifestacijom ne valorizira samo muzejska djelatnost, zbirke i arhivi, nego i tihi rad muzealaca koji stoje iza programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Poglavarstva Grada Zagreba zadužen za kulturu Duško Ljuština ocijenio je da će "Noć muzeja" biti "veliki kulturni dan u Zagrebu", te da je rijetko koji kulturni projekt tako kvalitetno zaživio u samo pet godina.

Najavljeno je da će Radio 101 uživo emitirati svoj program ispred HNK-a, ZET će osigurati besplatni prijevoz tramvajima i mini autobusima koji će voziti na relacijama gdje se nalaze muzeji, dok je Udruženje ugostitelja grada Zagreba omogućilo produženo radno vrijeme gostiteljskih objekata koji se nalaze na liniji kretanja posjetitelja zagrebačkih muzeja. Za 23 sata planira se vatromet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine "Noć muzeja" održala se u 28 hrvatskih gradova, a 75 muzeja razgledalo je oko 150 tisuća posjetitelja.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo