VIDEO: / 'Neustrašivi' sportaši priznali da su 'gej'

Američki fotograf Jeff Sheng privukao je pažnju javnosti svojim projektom Fearless, u kojem je predstavio fotopriče američkih i kanadskih sportaša koji su se javno deklarirali kao homoseksualci.

17.2.2010.
14:32
VOYO logo

Jeff Sheng svojim je fotografijama zaintrigirao javnost, a njegova izložba, na kojoj radi od 2003. godine, sada je predmet raspravljanja i posjetitelja Olimpijskih igra u Vancouveru.

Naime, upravo tamo, u središtu trenutnog sportskog života, u galeriji Kaycee Olsen, američki fotograf predstavlja svoj kontroverzni projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija fotografija Fearless sadrži više od stotinu takvih osoba, a ''neustrašivi'' su sportaši fotografirani u svom prirodnom okruženju, dok treniraju.

Sheng je rekao da mu je bio pravi izazov predstaviti sportaše na način drugačiji od onog na koji ih se obično predstavlja, te naglasiti sposobnost i hrabrost ovih mladih ljudi koji tek traže priznanje javnosti, ali su hrabro i glasno u javnost iznijeli svoje seksualne preferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba Fearless je, osim u Vancouveru, dosad gostovala i u nekoliko europskih gradova, obično kao prateća izložba nekog seminara ili konferencije o ljudskim pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo