VIDEO: / Hit akrobatska predstava stiže u Lisinski!

Nakon turneje po Sjevernoj i Južnoj Americi, slavna francuska cirkuska skupina Compagnie XY stiže u Zagreb, gdje će u dvorani Lisisnki 8.

20.5.2013.
14:02
VOYO logo

Riječ je o hit predstavi svjetskih pozornica jedne od najcjenjenijih novocirkuskih skupina današnjice, a da je riječ o pravom spektaklu potvrđuje i činjenica da će na scenu izaći čak sedamnaestero akrobata.

Compagnie XY skupina je koja ideju akrobatike okreće naglavačke, ponovljujući cirkuski jezik na načine koje još nismo poznavali. Predstava koja obgrljuje rizik kao akrobatsku svakodnevicu vodi izvođače u rituale toliko raznolike da čas nalikuju ragbijaškoj utakmici, čas elegantnim baletnim piruetama. Na minimalističkoj sceni, gotovo bez rekvizita, ravnopravno se predaju i akrobati i akrobatkinje u smjeni konstantnih iznenađenja, a njihova tijela crtaju arabeskni dizajn, grade impresivne ljudske stupove i piramide, sve sa zadivljujućom lakoćom. Skaču, plešu i rezoniraju u virtuoznom prikazu akrobatskog baleta. 'Le Grand C' vodi nas na putovanje iznad cirkuskoga ringa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je namijenjena publici od 6 do 106 godina koja još uvijek vjeruje u posve ljudska čuda, a ulaznice dolaze u više cjenovnih razreda od 120 do 280 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice su već u prodaji na blagajni dvorane Lisinski te putem online sustava za prodaju ulaznica Ulaznice.hr pa požurite izabrati svoje omiljeno sjedalo u gledalištu, poručuju organizatori Festivala novog cirkusa.

Inače, Compagnie XY osnovana je 2005. godine na inicijativu Abdela Senhadjija i Mahmouda Louertanija. Sa svojom prvom produkcijom 'Laissez-porter' proputovali su petnaest zemalja, s više od dvije stotine izvedbi. Godine 2009. premijerno su izveli 'Le Grand C', suvremenu cirkusku predstavu koja miješa različite generacije i vještine kako bi ispričala priče svojim poetskim jezikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo