VIDEO: / Ana i Mia u svijetu anoreksije

28.1.2010.
18:04
VOYO logo

Hvaljeni autorski tandem Anica Tomić i Jelena Kovačić u kazalištu Mala scena predstavljaju novu predstavu za mlade na temu anoreksije i bulimije koja otvoreno progovara o još uvijek 'tabu' temi u hrvatskom društvu.

Oboljelu djevojku igra Nika Mišković, a njezinu prijateljicu Mia Biondić. Riječ je o mladim glumicama, polaznicama magisterija glume na zagrebačkoj ADU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je namijenjena mladim ljudima koji imaju više od 11 godina te prije svega, njihovim roditeljima kako bi što lakše prepoznali taj ogroman problem kada se nađu pred njime.

U Hrvatskoj od poremećaja u prehrani boluje oko 90 tisuća osoba, uglavnom mladih djevojaka. Pričajući o bolestima, predstava istovremeno govori i o suosjećanju, razumijevanju, odrastanju, tijelu, hrani, usamljenosti, hrabrosti, ali i o ignoranciji i potpunoj neosjetljivosti društva koje oboljele odbacuje i na svojevrsni način stigmatizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kako su došle do ideje predstave i što njome žele postići te kome je prije svega namijenjena, popričali smo s mladim autoricama, a o tome kako se snašla u nimalo lakoj i ozbiljnoj ulozi na daskama Male scene, otkrila nam je glumica Mia Biondić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera predstave je zakazana za petak, 29. siječnja u 20 sati.

Slijede izvedbe 30. siječnja, 4., 6., 9. i 10. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo