VAFI / proglašen najkreativnijim projektom ove godine!

U zagrebačkom kazalištu Komedija po četvrti su puta dodijeljene nagrade za kreativnost i inovativnost u organizaciji Udruge MRAK – Mreže za kreativnost.

26.5.2011.
12:15
VOYO logo

Nagrada se dodjeljuje u devet kategorija, a čak su tri projekta iz Varaždina prošla krug nominacija.

No samo je VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, koji organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, od svih varaždinskih projekata dobio prvu nagradu u svojoj kategoriji - "Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti", te su voditelji VANIME, ujedno i programska voditeljica i izvršni producent festivala Sandra Malenica i Hrvoje Selec osobno preuzeli ovu prestižnu nagradu. VAFI je nominirao Luminus Creative d.o.o., sponzor i podržavatelj Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jakoj konkurenciji između deset prijavljenih projekata te tri nominirana, VAFI se morao dokazati pred strogim i zahtjevnim stručnim žirijem kojem je na čelu bio Mate Granić.

Prvi od konkurenata VAFI-ju za glavnu nagradu bio je projekt T-HTnagrada@MSU, nagrada koja promišlja najkvalitetnije prikaze recentne produkcije hrvatske suvremene umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi u konkurenciji bio je projekt Tajne Griča tvrtke Katapult o obilasku centra Zagreba temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama i to noću. Prošle godine ovu je istu nagradu dobio Muzej prekinutih veza Umjetničke organizacije Labirint, nekonvencionalni muzej koji je dobio i nagradu za najinovativniji europski muzej.

S obzirom na niz nominacija koje ima iz godine u godinu, posebno priznanje uručeno je i gradu Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je zasigurno još jedna dodatna motivacija našim mladim varaždinskim kreativcima iz VANIME – jedne od varaždinskih najaktivnijih udruga, koji osim što organiziraju VAFI, redovito rade s djecom i mladima na izradi animiranih filmova tijekom cijele školske godine, te uz to organiziraju, vode i sudjeluju na niz radionica, a ove godine obilježavaju i 25. obljetnicu rada Udruge.

Uz to, ove će godine VANIMA i Varaždin biti domaćini 49. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, od 29. rujna do 2. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo