Umro Peter O'Donnell

Peter O'Donnell, autor romana i stripova o kultnoj junakinji Modesty Blaise umro je u Engleskoj u devedesetoj od posljedica Parkinsonove bolesti.

6.5.2010.
14:38
VOYO logo

Modesty je prvo bila zamišljena kao strip u London Evening Standardu 1963. godine, da bi kasnije njene akcijske pustolovine O'Donnell zabilježio kroz 13 romana i novela koje su ''začarale'' svijet.

Peter je rođen 1920. godine u južnom Londonu, a svoje je stripove namijenjene djeci počeo pisati već sa 17 godina. Njegovu je aktivnost prekinuo Drugi svjetski rat, tijekom kojeg je služeći kao radist u britanskoj vojsci u Iranu upoznao gladnu djevojčicu koja ga je inspirirala za poznatu junakinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čim sam je vidio, znao sam da je ona savršena za Modesty Blaise'', izjavio je autor.

Prvi roman o Modesty O'Donnell je objavio 1965. godine, i to je bio početak pustolovine koja je trajala tijekom 12 romana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je objavljivao romantične povijesne novele pod pseudonimom Madeleine Brent, ipak je u svijetu ostao zapamćen po mladoj akcijskoj junakinji.

Kad je prekinuo s Modesty, njegova jedina želja bila je da nitko drugi ne ''dira'' junakinju koju je on smislio i pratio do kraja života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina bolovao je od Parkinsonove bolesti, od koje je i preminuo u svom domu u Londonu u devedesetoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo