Umjetnici iz cijelog svijeta okupirali Zagreb

Četvrtu godinu zaredom, posljednji dani rujna rezervirani su za desetke uličnih umjetnika iz Hrvatske i raznih krajeva Europe!

25.9.2013.
15:06
VOYO logo

Ovogodišnje izdanje Muzeja Ulične Umjetnosti, najvećeg festivala ulične umjetnosti u Hrvatskoj 22. rujna ugostilo je umjetnike čiji će početak rada obilježiti završnu fazu ovog projekta koja traje do 29. rujna kad će svi radovi biti gotovi.

Taj dan će se i otvoriti MUU u prostoru stare vojne bolnice u Vlaškoj 87 koja je dobivena na korištenje pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već dvadesetak dana više od četrdeset umjetnika marljivo radi na novom licu stare vojne bolnice u Vlaškoj 87, a 22. rujna ova umjetnička kolonija uplovila je u završnu etapu svog rada te su hodnici, sobe i potkrovlje ove jedinstvene zgrade oživjeli novonastalim muralima i instalacijama.

Svečano otvorenje 4. izdanja Muzeja Ulične Umjetnosti dogodit će se 29. rujna u 17 sati kad je na rasporedu prvo stručno vodstvo za građane, drugo je na rasporedu u 18 sati, a treće u 19 sati, dok u 19.30 službeno će biti otvoren MUUzej. Prisutnima će se obratiti Ivana Vukšić, direktorica Muzeja Ulične Umjetnosti, Gaella Gottwald, ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika, gradonačelnik Milan Bandić te sponzori i prijatelji projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve posjetitelje će besplatnim koncertom počastiti zagrebačka grupa ABOP te DJ BISKOTEKA!

Prije svečanog otvorenja u Vlaškoj 87 dođite u vrt Hrvatskog društva likovnih umjetnika u 16 sati gdje će biti predstavljen ekološki osviješteni projekt Solarnog stabla autora Gjina Šutića. Rezultat projekta biti će umjetna konstrukcija u obliku stabla, koja koristi solarne ćelije umjesto lišća za stvaranje energije za električne žaruljice umjesto plodova. Muzej ulične umjetnosti i ove godine nastavlja uspješnu suradnju s HDLU, nakon prošlogodišnje intervencije engleskog kolektiva ROBOTS s najvećom recikliranom instalacijom na fasadi HDLU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Petrinjskoj 40 vas očekuje impozantan mural akademskog slikara, grafičara, ilustratora i uličnog umjetnika Mirona Milića, jednog od nezaobilaznih imena domaće umjetničke scene!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo