U trgovini tričarijama kupio Picassov plakat za 14$

Nezaposleni Amerikanac iz Ohija bio je sretne ruke kada je u trgovini tričarijama kupio plakat koji je izgledao kao najava za Picassovu izložbu, i bio je u pravu.

11.5.2012.
18:19
VOYO logo

Ne samo da je plakatom najavljena Picassova uskrsna izložba keramičkih uradaka u francuskom Vallaurisu 1958. godine, nego na plakatu stoji i vlastoručni potpis slavnog umjetnika!

Slučajnom pretragom na internetu Zachary Bodish (46), koji se inače bavi preprodajom restauriranog pokućstva, shvatio je da u rukama drži pravo malo blago i odlučio ga preprodati, prenose svjetski mediji. Nakon potvrde autentičnosti plakat koji je platio 14,14 dolara prodao je anonimnom kolekcionaru za čak 7.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to bio loš ulov, zar ne? Nijedna banka vam ne bi dala takav kredit", s osmijehom na licu komentira Bodish te dodaje kako nije mogao vjerovati da je u trgovini u Columbusu u Ohiju "osvojio jackpot".

Lisa Florman, vanjska suradnica Sveučilišta u Ohiju, koja je napisala nekoliko eseja i knjigu o Picassu, tvrdi kako nije čudno što se plakat velikog umjetnika našao na američkom srednjem zapadu jer je za uskrsnu izložbu Picasso napravio barem stotinu takvih plakata i potpisao ih, a Bodishev, koji se vodi pod rednim brojem šest vrjedniji je jer zbog malenog rednog broja postoji veća mogućnost da je umjetnik izravno sudjelovao u njegovoj izradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo