Strast i bunt u Hrvata na početku 20. stoljeća

Izložbom Strast i bunt - ekspresionizam u Hrvatskoj, koja prikazuje doprinose hrvatskih umjetnika u stvaranju najvećega pokreta u likovnoj umjetnosti na početku 20.

6.9.2011.
12:24
VOYO logo

Nakon vrlo uspješne i zapažene izložbe Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma održane krajem 2008. godine, vrijeme je za njen nastavak.

Antologijskom izložbom Strast i bunt - ekspresionizam u Hrvatskoj sa oko tri stotine izložaka po prvi se puta cjelovito valoriziraju i prezentiraju hrvatski dosezi ovog pravca u svim umjetničkim izričajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunskim likovnim ostvarenjima slikarstva, skulpture, grafike i grafičkoga dizajna, arhitektonskim rješenjima te vrsnim književnim, kazališnim, filmskim i glazbenim prinosima izložba rekonstruira duhovno i kulturno ozračje u kojem ekspresionizam nastaje i uključuje se u šire tokove europskih umjetničkih strujanja.

Od Krleže do Uzelca

Izložba predstavlja umjetničke priloge ekspresionizmu mnogih poznatih autora poput primjerice: Miroslava Krleže i Antuna Branka Šimića u književnosti, Blagoja Berse i Borisa Papandopula na području glazbe, zatim pionirskih radova Drage Iblera i Ignjata Fischera u segmentu arhitekture, kao i slikarskih inovatora Ljube Babića, Marina Tartaglie, Zlatka Šulentića ili Milivoja Uzelca .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najtransparentnijih vidova ekspresionizma ostvaren je u crtežu i grafici, čiji su uspješni predstavnici Vilko Gecan, Marijan Trepše ili Sergije Glumac.

Izložbu možete pogledati do 6. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo