VELIKI MIHAJLO / Preminuo legendarni Brico iz 'Našeg Malog Mista': Miše Martinović napustio nas je u 95. godini

Image
Izvor: Grgo Jelavic/Pixsell

Kontinuirano je sudjelovao u predstavama na Dubrovačkim ljetnim igarama, istaknuo se mnogobrojnim ulogama u djelima dubrovačkih pisaca, a dobitnik je Nagrade ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo 1990.godine

1.8.2021.
19:03
Grgo Jelavic/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Doajen dubrovačkog teatra i velikan hrvatskog glumišta Miše Martinović preminuo je u 95. godini života, piše dubrovački DuList.

"Umro nam je naš veliki Miše Martinović! Moj dragi, najdraži Mihajlo koji će to ostati dok se nas dva opet ne sretnemo u plavetnilu dubrovačkog neba. Živio zauvijek, tako dragi čovječe", oprostio se od gospara Martinovića Mišo Mihočević.

Dobitnik Nagrade 'Vladimir Nazor' za životno djelo

Martinović je rođen u Postranju u Župi dubrovačkoj 1. lipnja 1926. godine. U Dubrovniku je završio klasičnu gimnaziju 1944. godine, bio je sudionik križnoga puta na Bleiburgu, a zbog čitanja biskupskoga pastirskog pisma osuđen je 1946. i amnestiran 1948. godine. Od 1949. sudjelovao je u predstavama Narodnoga kazališta u Dubrovniku (danas Kazalište Marina Držića), a u stalnom je angažmanu od 1950.

Prvu filmsku ulogu ostvario je još 1960. godine, a posljednju 2006. godine u filmu Libertas. Publici je ostao najviše u sjećanju po ulozi Brice u seriji Naše malo misto.

Kontinuirano je sudjelovao u predstavama na Dubrovačkim ljetnim igarama, a istaknuo se mnogobrojnim ulogama u djelima dubrovačkih pisaca, a dobitnik je Nagrade ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo 1990.godine.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču