TO JE UMJETNOST, NE ZABORAVITE: / 14 djela koja su prodana za suludu količinu novca

Slika Pabla Picassa Žene iz Alžira u svibnju je postala najskuplja slika na svijetu. To ulje na platnu iz 1955. godine na aukciji je postiglo nevjerojatnih 179,4 milijuna dolara.

11.10.2015.
12:40
sobadsogood.com
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bez obzira koliko cijenili autora ili se divili nekoj slici, platiti 142 ili 179 milijuna dolara za jedno umjetničko djelo za mnoge je od nas jednostavno van pameti. Koji je smisao dati toliki novac za jednu jedinu sliku? I dok su Picasso i Bacon velika imena svijetu umjetnosti, postoji čitav niz umjetnika za čije slike bogataši plaćaju milijune, a da zbilja nikome nije jasno zašto.

Odnosno, kao što kaže ekipa portala sobadsogood.com odakle vam prenosimo ovaj popis - ne zaboravite, to je umjetnost samo zato što pravi ljudi kažu da je umjetnost. Mi bismo dodali da ne sporimo da ove slike jesu umjetnost, dapače, neke od slika ne bismo imali ništa protiv da nam krase koji zid, međutim, njihove su cijene jednostavno... uostalom, prosudite sami.

Počinjemo s djelcem koje je postiglo skromnih 1,1 milijuna, no doći ćemo i do umjetnina vrijednih više od sto milijuna dolara. Barem je toliko netko za njih platio.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali