Tjednima šetala po Beogradu s kalašnjikovom

Srpska umjetnica Milica Tomić tjednima je šetala centrom Beograda s automatskom puškom, a da pritom nitko nije obratio pažnju na nju, osim nekoliko žena koje su je 'čudno' pogledale.

24.1.2010.
23:36
VOYO logo

Milica Tomić bit će jedna od 12 izlagača na izložbi My War, koja će uskoro biti otvorena u Liverpoolu, gdje će sudjelovati sa serijom fotografija pod nazivom Jednoga dana umjesto noći, bljesnut će rafal iz mitraljeza kad drukčije svjetlost ne može doći...

Kontroverzna je umjetnica za beogradski list 24 sata rekla da apsolutno nitko nije obraćao pažnju na nju dok je šetala s puškom po gradu, nego da ju je samo nekoliko žena čudno pogledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dva mjeseca sam svakoga dana odlazila na pet mjesta u gradu na kojima su tijekom Drugog svjetskog rata izvedene uspješne antifašističke akcije Narodnog oslobodilačkog pokreta i na taj način obilježila mjesta koja do sada nisu bila dio javnog sjećanja grada. Ova fotoakcija je posvećena grupi šestorice anarhista iz Beograda koji su u rujnu uhapšeni pod optužbom međunarodnog terorizma'', izjavila je za 24 sata.

Povodom natpisa objavljenih u medijima da je šetala gradskim ulicama s puškom na ramenu, Politika online piše kako su u policiji rekli da MUP-u Srbije nije prijavljeno ništa slično niti je zatražena dozvola za to, te da će beogradska policija ispitati sve u vezi s ovim događajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo