Svjetski koreografi dolaze u Zagreb i Rijeku

Tjedan suvremenog plesa, jedan od najvažnijih i najvećih festivala suvremenog plesa u regiji, održat će se u dva grada - Zagrebu i Rijeci od 24. svibnja do 2. lipnja.

13.5.2011.
17:14
VOYO logo

U svom 28. izdanju, Tjedan će, tradicionalno, predstaviti Hrvatsku koreografsku platformu, s izborom djela iz recentne produkcije hrvatskih stvaralaca, te još 17 koreografa i trupa iz 10 zemalja.

Na Tjedan stižu autori koje smo upoznali na početku njihove karijere, a koji danas suvereno vladaju europskim scenama - Jasmin Vardimon i Luca Silvestrini, iz Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put festivalskoj se publici predstavljaju koreografi Thomas Noone iz Španjolske, Guilleme Botelho iz Švicarske, Didier Theron iz Francuske, te doajenka portugalske plesne scene Clara Andermatt. Chris Haring, koreograf renomirane austrijske skupine Liquid Loft predstavlja svoju sada legendarnu koreografiju Running Sushi, dok nizozemski koreograf Andre Gingras kroz video instalaciju razmatra cijenu tijela u pokretu.

Posebna će poslastica biti plesni spektakl The Project u produkciji Izraelske Opere i Suzanne Dellal Centra sa ukupno 24 plesača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival u suradnji sa Motovunskim filmskim festivalom i Continental filmom predstavalja pretpremijeru revolucionarnog 3D filma PINA redatelja Wim Wendersa.

Ulaznice za sve predstave, kao i posebne festivalske propusnice te kompleti s popustom, u prodaji su također u Zagrebačkom plesnom centru od srijede 11. svibnja, dok će ulaznice za izvedbe u Rijeci biti moguće nabaviti sat vremena prije izvedbi na blagajni HKD Sušak Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival je tijekom 28 godina postojanja prezentirao preko 700 renomiranih svjetskih umjetnika, te producirao 50-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača, te tako bitno pridonio međunarodnoj afirmaciji i promociji hrvatske suvremene plesne scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo