Dani Pešče - svi za kreativnost!

Kulturno- zabavna manifestacija Dani Pešče održat će se od 6. do 11. lipnja ispred Kulturnog centra Peščenica/ kazališta KNAP, te u gradskim knjižnicama Peščenice.

31.5.2011.
15:14
VOYO logo

Četvrtu godinu za redom, manifestacija će pokušati predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti.

Građani će moći vidjeti brojne kulturne i zabavne sadržaje raznih udruga, društava, učenika osnovnih i srednjih škola. Posjetiteljima će se predstaviti i članovi brojnih radionica Kulturnog Centra Peščenica, kao što su likovne, jezične i glazbene radionice, radionice plesa, hip hopa, capoeire i grafita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu akcije Volim Pešču poznati umjetnik Tomislav Lončar – Lonac oslikati će pročelje kulturnog centra grafiterskom tehnikom.

U subotu 11. lipnja dogodit će se završni i centralni dio manifestacije (glazbeni program) uz predstavu Čudo braće Grimm, nagrađene za najbolju predstavu na ovogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, cirkuserijom i DJ-em Mariom Kovačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program:

Program će trajati od ponedjeljka 6. lipnja do subote 11. lipnja kada će biti i završni tulum pod zvijezdama s DJ-em Marijem Kovačem.

U ponedjeljak 6. lipnja program će početi u KCP-u u 19 sati s otvorenim umjetničkim radionicama crtanja i decoupagea, gdje će se posjetiteljima prikazati umijeće izrade crteža i raznih desoupage tehnika, te će se i oni sami moći okušati u istima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak 7. lipnja u KCP-u održatiće se KLINCIJADA kada su na redu djeca i sve će biti podređeno njima. U 18 sati počinje otvorena likovna radionica u koju će se moći uključiti sva djeca i roditelji te izraditi zanimljive skulpture, crteže, kolaže... U 18.30 započinju kazališne, plesne, break dance i hip-hop radionice i produkcije, a u 19 će se održati mali koncert sintića. U 20.30 biti će izvedena predstava «18 razloga zašto ne biti u predstavi»

U Knjižnici S.S.Kranjčević u 19 Siniša Labrović započinje Loše čitanje dobre poezije uz koje će biti i Pašta fažol na hobotnicu Borisa Greinera, dok je u knjižnici I.B.Mažuranić u 14 sati otvorenje izložbe, a u 17.30 predstava Ružno pače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu 8.06. u KCP-u u 20h je na programu dramska predstava Dozvola za herojaTeatra Gaudeamus. U knjižnica S.S. Kranjčević u 9.30 h biti će prikazan igrokaz Lutkom pričam priču zajedno s glazbenom igraonicom sa Željkom Vrbancem i Mahmutom Dedićem.

U 16 sati započinje kreativna radionica Izrada eko vrećica u OŠ L. Pl Matačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak 9. lipnja će u KCP-u u 11 biti izvedena predstava za djecu i odrasle Cabaret tri praščića, a započeti će i grafitno oslikavanje pročelja Centra u skolpu akcije Volim Pešču.

U 20h u dvorani KNAP-a biti će predstava Psihe teatra Gaudeamus. U knjižnici I.B. Mažuranić u 16.30 započinje igra GO sa Zvonkom Bednjancem, a u knjižnici S.S. Kranjčević u 19 bit će održana Večer poezije, stihove govori Zvonko Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak 10. lipnja događanja započinju u 10 sati u knjižnici S.S. Kranjčević sa Igrom Pamti damti s književnikom Mladenom Kušecom. Nakon igre selimo se u knjižnicu I.B. Mažuranić gdje će u 17.30 biti izvedena predstava Kradljivac keksa.

Ipak, petak je posebno rezerviran za otvorenje izložbe svih polaznika i radionica KC Peščenica, produkciju gitare te koncert Glazbene škole Zlatka Balokovića koji će biti izveden u koncertnoj dvorani od 20 sati, dok će drugi dio biti u 21.30 u atriju KCP-a pod zvijezdama uz baklje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu 11. lipnja u 20 sati u atriju KCP-a započinje VELIKO FINALE s kojim će KC Peščenica, kazalište KNAP i Galerija događanja proslaviti uspiješan završetak još jedne sezone, a na kojem će nam se pridružiti svi naši prijatelji, suradnici, umjetnici, glumci, gledatelji, polaznici, kao i svi oni željni dobre zabave. U 20 sati biti će prikazana predstava Tetara Gaudeamus, Čudo braće Grimm pobjednika ovogodišnjeg Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Oko 21 započinje performans cirkuserije i akrobata nakon čega slijedi završni tulum pod zvijezdama s DJ-em Marijem Kovačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će u 12 biti i otvorenje izložbe Borongaj sedamdesetih u caffeu Dvojka.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo