'Sto god vam rekli - isplati se biti dobar!'

Mirko Ilic, renomirani ilustrator i dizajner, dugogodisnji prijatelj i partner Festivala tolerancije- JFF, ujedno i autor festivalskog vizualnog identiteta, odrzao je u ponedjeljak u sklopu tzv.

20.5.2014.
9:33
VOYO logo

Pred prepunom dvoranom kina Europa u kojoj su se mogla vidjeti uglavnom mlada lica srednjoskolaca i studenata koji su ga sa pozornoscu pratili, Mirko Ilic izuzetno je inspirativno govorio punih sat vremena o simbolima mrznje, odnosno ikonografiji skinheadsa, neonacistickih grupacija i ekstremnih navijackih skupina koje u posljednje vrijeme jacaju i postaju sve vidljivije i agresivnije.

Predavanje praceno elaboriranim slikovnim materijalom po dovrseku izlaganja izazvalo je zanimljivu diskusiju o problemima presucivanja ili nemara javnosti kod opazanja istih te postavilo pitanja odgovornosti na razini drzave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan da globalna situacija i kriza postaju plodno tlo za bujanje svih vrsta ekstremistickih tendencija, Ilic je za kraj istaknuo moc permanentne edukacije i sirenja svijesti kroz ukazivanje na problematiku diskursa mrznje. Unatoc tomu sto se, nakon videnog cinilo da situacija doista ostavlja malo prostora za optimizam, Mirko Ilic je mladima poslao glasnu poruku: Otvorite svoju svijest i naucite nesto iz svega. Sto god vam rekli - isplati se biti dobar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo