'Štefica Cvek' kao hrvatska 'Bridget Jones'

Iako su zamalo ostali bez premijere, Histrioni će Šteficu Cvek u raljama života nastalu po istoimenoj noveli Dubravke Ugrešić ipak postaviti na daske.

15.4.2010.
16:27
VOYO logo

Okosnica predstave "Štefica Cvek u raljama života" je mlada gradska djevojka koja ima kompleks zbog izgleda te se svim silama pokušava uklopiti u moderno društvo, izjavila je redateljica predstave Nina Kleflin na današnjoj konferenciji za novinare uoči premijere predstave koja će se održati u ponedjeljak, 19. travnja u Histrionskom domu.

Kleflin je kazala da je predstava "Štefica Cvek u raljama života" nastala na osnovu istoimene novele Dubravke Ugrešić objavljene u časopisu "Forum" 1980. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201004130585006 Istaknuvši da ni danas Ugrešićkin roman ne gubi na svojoj aktualnosti, kazala je da je Štefica Cvek mlada Zagrepčanka, po struci daktilografkinja, debeljuškasta, pomalo depresivna i neiskusna na području muškaraca koja je u konstantnoj inicijacijskoj potrazi za emotivnim i seksualnim ispunjenjem.

Napominjući da je roman svojevrsna preteča današnje "chick lit" literature Kleflin je rekla da je roman "Štefica Cvek u raljama života" ironičnim postupkom htio plasirati 'malog čovjeka' koji bi trebao biti u centru radnje. No, pokazuje se da je taj 'mali čovjek' - Štefica Cvek - toliko divan, očaravajući i ima dobro srce da nadmaši svaki ironički postupak autora te pobijedi svojim dobrim srcem i energijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kleflin je kazala da roman nije samo žensko pismo koje se bavi isključivo ženskim principom iz tipično ženske vizure, već je vrlo precizna i psihološki razrađena disertacija o životu mlade djevojke u suvremenom društvu.

U predstavi glume Dora Polić Vitez, Nela Kocsis, Branka Cvitković, Hrvoje Klobučar, Goran Navojec, Sven Šestak, Dinka Vuković, Tara Rosandić te Alan Katić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je na repertoaru 20., 21., 22. i 23. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona