Split četiri dana pod opsadom pričatelja priča

Ovogodišnje izdanje Pričigina, splitskog festivala pričanja priča, održat će se od 24. do 27. ožujka.

19.3.2010.
11:35
VOYO logo

Uz mnoga domaća imena, poput Mime Simić, Ante Tomića, Jurice Pavičića, Borisa Dežulovića, Zorana Ferića, Predraga Raosa, Belmonda Miliše, Prčigin na druženje dovodi i slavnog inozemnog gosta – Richarda Berryja.

arti-201002080089006 U samo četiri dana, od 24. do 27. ožujka raznim gradskim lokacijama ''protutnjat'' će razne zanimljive priče iz usta mnogih ''pričopričaša'', a što će vam točno ponuditi jedini festival pričanja priča u Hrvata, saznajte u nastavku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan, srijeda 24. ožujak

Kazalište lutaka u 19 sati. Dodjela prve PričeSTi, nagrade za najbolju javnu priču u 2009. godini! Žiri: posjetitelji portala www.net.hr

U istom prostoru u 20 satiMajke mi! Večer laganja u kojoj sudjeluju dragi lažljivci: Ante Tomić, Venko Andonovski, Mima Simić, Jurica Pavičić i Senko Karuza. Voditelj: Boris Dežulović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 22 sata u kavani hotela Bellevue Jednovjerna ulica večer autorskih priča Belmonda Miliše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dan, četvrtak 25. ožujka - pričalačko-literarna druženja

U 17 sati - Radionica pričanja priča. Voditelj: Belmondo Miliša. Gradska knjižnica Marka Marulića.

U 18.30 promocija knjige priča Pričine i drugi umišljaji Zorana Tomića u izdanju Algoritma (kavana Luxor na Peristilu). Predstavljaju: Zoran Tomić i Kruno Lokotar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20 sati, tradicionalno, u Kazalištu lutaka opet će gosti programa Pisci pričaju biti najpoznatiji pisci iz Hrvatske. Tema: Priča koju nikad neću napisati. Domaćin večeri je Patricija Vodopija. Sudjeluju: Julijana Matanović, Damir Karakaš, Boris Dežulović, Zoran Ferić, Zoran Tomić i Gordan Nuhanović.

arti-201003080224006 Druženje će se nastaviti u kavani hotela Bellevue u 22 sata, s programom u ležernijem tonu, pod naslovom Fenomenopauza i s podnaslovom Što kad prođe kriza srednjih godina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moderator ovog kasnovečernjeg druženja bit će spisateljica Tonka Alujević. Sudionici: Arsen Dedić, Boro Radaković, Predrag Raos, Miroslav Radman, Mirjana Krizmanić, Ivica Jakšić Puko.

Treći dan, petak 26. ožujka - pet pričalačko-literarnih druženja

U 17 sati nastavlja se i završava Radionica pričanja priča. Voditelj: Belmondo Miliša. Gradska knjižnica Marka Marulića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18.30 promocija knjige Sedam strahova Selvedina Avdića u izdanju Algoritma (kavana Luxor na Peristilu). Predstavljaju: Selvedin Avdić, Predrag Lucić i Kruno Lokotar.

U 20 sati u Kazalištu lutaka nastupaju eminentni pisci i prevoditelji s prostora nekadašnje zajedničke države: Makedonije (Venko Andonovski), Srbije (Slavoljub Stanković), Crne Gore (Željko Milović), BIH (Selvedin Avdić), Slovenije (Đurđa Strsoglavec ) i Hrvatske (Predrag Lucić). Tema: Lijepa vaša. Moderator ovog druženja je Kruno Lokotar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druženje će se nastaviti u kavani hotela Bellevue u 22 sata. Pričigin se (samo za ovu večer) pretvara u Storybouncing.

arti-201003150129006 Gostuje profesionalni storyteller iz Walesa Richard Berry. Uvodno će nam ispričati najvažnije činjenice o urbanoj tradiciji pričanja (i slušanja!) priča u Velikoj Britaniji, potom i jednu svoju priču, a za kraj i jednu priču koju svi znamo (najvjerojatnije Crvenkapicu) ali na velškom engleskom! (Pre)voditelj: Boro Radaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kavani Semafor (ili negdje primjerenije, ovisno o vremenskim uvjetima), u samom centru grada kroz cijeli se dan odvija naša tradicionalna Burza pročitanih knjiga pod motom "Knjige na vagu, knjige na metre" - koliko knjiga doneseš, najviše toliko možeš i odnijeti. Sve knjige koje preostanu na štandu i ove ćemo godine donirati nekoj od osmoškolskih ili narodnih knjižnica u Dalmaciji. Nositelji aktivnosti: Studenti(ce) FF i EF-a Split.

Četvrti dan, subota 27. ožujka - tri druženja

U 11 sati u Kazalištu lutaka pripremljen je dječji program pričanja na čakavštini PričaN ti priču. Maleni autori čiji će pisani radovi biti ocijenjeni najboljima, okušat će i svoja pričalačka umijeća na sceni. U programu nastupa klapa Šušur, a učenici osnovne škole Grohote (Šolta) će izvesti igrokaz Peškarija. Naravno, na čakavici! Voditelj: Ivan Tokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Semaforu se nastavlja Burza pročitanih knjiga. Pozvani su svi ljubitelji i vlasnici knjižnih primjeraka da ponesu odabrane – one od kojih se mogu i žele odvojiti - te da ih ponude u zamjenu za istu kilažu (ili metražu) literature.

Sada već tradicionalno, posljednji "set" priča bit će ispričan u kavani Bellevue s početkom u 19 sati. U priredbi pod nazivom Pričigin narodu sudjeluju svi sudionici ovog Pričigina, ali i njihova publika. Tema: Priče o sreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo