Šnajderu nagrada za najbolji neobjavljeni tekst

Tekst književnika Slobodana Šnajdera Enciklopedija izgubljenog vremena pobijedio je na natječaju za najbolji neobjavljeni dramski tekst koji je raspisalo Kraljevsko pozorište Zetski dom sa Cetinja

21.1.2010.
17:59
VOYO logo

Riječ je o dramskom tekstu inspiriranim djelom i životom Danila Kiša.

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) priopćilo je danas da je natječaj raspisan za prostor bivše Jugoslavije, a kako kako stoji u obrazloženju nagrade, Šnajder kišovske motive vješto prenosi u vrijeme tranzicijskih promjena vrijednosti, kontekstualizirajući njihovu stalnu aktualnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj lucidni tekst, crna komedija s obiljem čudesnih prizora, baca nas u svijet iznevjerenog malog čovjeka - junaka svih vremena. Jedno od najbitnijih obilježja Kišove proze - surovost velikih priča prema malom čovjeku - prisutna je i u ovom tekstu, navodi se u obrazloženju nagrade.

Na natječaj je ukupno pristiglo 56 tekstova od čega je pet ušlo u uži izbor. U ocjenjivačkom sudu su bili Žanina Mirčevska, dramaturginja i dramski pisac (predsjednik žirija), Radmila Vojvodić, (redateljica i književnica), Božo Koprivica, (književnik i dramaturg), Balša Brković, (književnih i kazališni kritičar) i Marinko Vorgić (književni i televizijski kritičar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo