Slavoj Žižek i Saskia Sassen na Subversive Festivalu!

Program Subversive Festivala se nastavlja debatom na temu 'Kriza Europe: Što ne valja s Europom?, Europski otpor, Je li drukčija Europa moguća?'.

14.5.2012.
13:50
VOYO logo

Okruglim stolom Kriza Europe na kojem su sudjelovali Slavoj Žižek i Tariq Ali svečano je otvoren drugi dio programa Subversive Festivala.

Program se nastavlja se debatom na temu 'Kriza Europe: Što ne valja s Europom?, Europski otpor, Je li drukčija Europa moguća?' na kojoj među ostalima sudjeluju i Samir Amin, Bernard Cassen, Eric Toussaint

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debate Subversive Foruma održavaju se svaki dan između 10 i 17 sati u ZKM-u te se pozivaju svi zainteresirani da se priključe raspravama i sudjeluju u ovom dijelu programa.

Slavoj Žižek i Saskia Sassen u kinu Europa

Glavni program održava se u kinu Europa, a u ponedjeljak, 14. svibnja u 18 sati Slavoj Žižek će kroz razgovor s Ankicom Čakardić predstaviti svoju novu knjigu Živjeti na kraju vremena u kojoj pokazuje i dokazuje da kapitalizam kakav danas živimo nije održiv te da je vrijeme za promjene, a to se može dogoditi samo redefiniranjem komunizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 19 sati na programu je predavanje Saskie Sassen Globalna ulica nastajanje političkog u kojem se bavi ustancima u regiji MENA-e iz perspektive urbanog prostora.

Predavanje Slavoja Žižeka pod nazivom Znakovi iz budućnosti održat će se u 21 sat, a kroz njega će nam jedan od najpoznatijih filozofa današnjice ukazati na to da se događaji poput Occupy Wall Street, Arapskog proljeća, demonstracija u Grčkoj, Španjolskoj i ostalim zemljama trebaju čitati kao znakovi iz budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radikalni emancipatorni proboji ne bi se trebali analizirati kao dio kontinuuma prošlost/sadašnjost; u analizu bismo trebali uvesti perspektivu budućnosti, npr. trebali bismo ih analizirati kao ograničene, distorzirane (ponekad čak i pervertirane) fragmente utopijske budućnosti, koja leži uspavana u sadašnjosti kao njezin skriveni potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo