Skandal u Splitu: Josipovića zasuli prosvjednim lecima

Šeste po redu Runjićeve večeri završile su skandalom.

4.10.2010.
11:49
VOYO logo

Santrić je iskoristio prisustvo velikog broja gostiju, među kojima je bio i predsjednik Ivo Josipović, namjeravajući širu javnost alarmirati na činjenicu, kako je naveo, da u splitskoj katedrali duha zaslugom gradonačelnika Željka Keruma i Gradskog vijeća borave posve ilegalno, javlja Slobodna Dalmacija.

Posjetiteljima se ispričao na eventualnom kvarenju dobre atmosfere, tvrdeći i kako se fešta pod vodstvom sindikata ili vlastitom voljom, mogla i onemogućiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ipak je održana, jer bi u slučaju prekida to bila preružna i pregorka skala u otužnoj skalinadi koju im, stoji u proglasu, stalno nameće sadašnja uprava grada.

Santrić je od posjetitelja zatražio da nakon ove večeri izaberu – ili kazalište ili gradske čelnike, vodeći se činjenicom da je promjena itekako nužna, piše Slobodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema gradskom čelništvu predsjednik Radničkog vijeća nije bio blagonaklon. U proglasu upućenom gradonačelniku Željku Kerumu, dogradonačelnici Anđelki Visković, predsjednici Gradskog vijeća Nevenki Bečić, te većini vijećnika Gradskog i Kazališnog vijeća, stoji kako su uspješno, s 1. listopadom ove godine zatvorili kazalište!

Duško Mucalo nije želio komentirati slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović se ipak osvrnuo na gorući problem HNK i slučaj intendanta, rekavši kako se nada da će se ubrzo riješiti. Ujedno je pozvao i nadležne institucije, između ostalog i Ministarstvo kulture, da reagiraju jer je splitski HNK jedna bitna kulturna institucija koja si ne može priuštiti rad bez intendanta.

Prethodni članci:

arti-201010010197006 arti-201009300960006 arti-201009160047006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo