Simon Montefiore, autor svjetskih bestselera na ZSK-u

U petak, 21. svibnja u 20 sati u sklopu 7. Zagrebačkog sajma knjiga i ZSK specijala Inozemni gosti biti će predstavljeni bestseleri Simona Sebaga Montefiorea Mladi Staljin i Na dvoru crvenog cara.

20.5.2010.
16:13
VOYO logo

Knjigu će uz autora predstaviti urednici knjiga, Roman Simić Bodrožić i Stjepan Ravić.

Knjigu Staljin, na dvoru crvenog cara autora Simona Montefiorea koju je objavio Profil International, dobila je nagradu za povijesnu knjigu godine te British Book Award, te precizno i detaljno oslikava profile Staljinovih najbližih suradnika, prijatelja, suparnika, generala, te mnogih povijesnih ličnosti uključujući Hitlera, Churchilla, Roosevelta, Trockija i Titu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005190076006 Najnovija knjiga o Staljinu Mladi Staljin bit će ekranizirana na velikom platnu, a govori se da će glavnu ulogu imati Johnny Depp. Govori o karizmatičnom, mračno nepredvidljivom i promjenjivom dječaku sumnjivog podrijetla, rođenog u siromaštvu i baca potpuno novo svjetlo na Staljinove mladenačke ''divlje'' godine.

Simon Montefiore, ugledan je britanski autor – povjesničar i romanopisac, rođen 1965. Njegove knjige nagrađivane su Bruno Kreisky nagradom za političku literaturu, Costa i LA Times za biografiju i Le Grand Prix de la Biographie Politique. Simon Sebag Montefiore nije tipični povjesničar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnik je visokog društvenog sloja, tabloidi su ga opisivali kao velikog zavodnika, neko vrijeme se bavio financijama, 90-ih se igrao ratnog izvjestitelja a onda se posvetio pisanju povijesnih knjiga. Živi u najelitnijem dijelu Londona, oženjen je za Santu Palmer-Tomkinson, spisateljicu ljubavnih romana.

arti-201005060424006 Njihovo vjenčanje bilo je i prvo društveno događanje na kojem su se kao par pojavili princ Charles i Camilla. Novinari Vanity Faira potpuno zaneseni su pisali o prošlogodišnjoj promociji knjige “Mladi Staljin” baveći se odjećom, uzvanicima, tajnim odnosima okupljenih te mračnim i javnim obiteljskim tajnama. Od presudne važnosti za opis promocije bilo im je i to što su bliski prijatelji bračnog para - princ Charles i David Cameron, vođa britanskih konzervativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne čudi stoga što o ulozi monarhije u suvremenom svijetu Montefiore odgovora: ''Monarhija je korisna za sakupljanje dobrotvornih priloga i skretanje pozornosti na važne stvari. Princ Charles koji je originalan, pristojan i šarmantan čovjek bio je među prvima koji su govorili o problemu zagađenja okoliša i globalnom zatopljenju. Danas svi tako govore. I ne zaboravimo da je u Velikoj Britaniji, monarhija kičma demokracije - barijera koja onemogućava moćne političare da zauzmu potpunu moć.''

Smatra i kako će “Cameron biti jako dobar premijer”. A glavni izazov EU, prema njemu je taj “što je Istočna Europa na rubu propasti. Može li Zapad spasiti Istok, veliko je pitanje ove godine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005160028006 arti-201005150133006 arti-201005140099006 arti-201005120055006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo