Devetero Siščana u Sexy pričama

2.7.2012.
12:03
VOYO logo

"Mnogi su mi se požalili kako im fali domaćih kazališnih događanja, posebice onima koji se i sami žele u tome okušati, a u nedostatku audicija nisu imali priliku. Ideja je bila da svi koji se žele baviti glumom to mogu i učiniti. Imali smo audiciju koja nije bila selektivna, već je služila stvaranju osjećaja za kandidate", kaže osnivač udruge i režiser Tihomir Kosić.

Komična drama s dubljom porukom

Imaju ukupno 40 članova, a u potrazi su za svježim talentima; scenaristima, dramaturzima, piscima i ostalima. Uz početnu tremu i neiskustvo, glumci su se suočili i s eksplicitnim nazivom komične drame, koja iza prividnog stereotipa o seksu progovara dubljom porukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kroz tri zasebne cjeline prikazan je utjecaj medija na mlade, moral i poštenje. Kroz tematiku birokratizacije, pritiska koji stvara sliku idealne žene, kritički progovaraju o otuđenom društvu, medijskom pritisku te važnosti odgoja i obrazovanja.

"Čuo sam da nekoga traže pa sam se javio jer volim kazalište. S vremenom sam dosta napredovao u glumi. Imamo probe tri puta tjedno, družimo se i zabavljamo. Ovakvo iskustvo dodatno me otvorilo u komunikaciji i društvenim situacijama", kaže bankar Zoran Ivanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađa u ekipi 16-godišnja je gimnazijalka Ana Trajanov.

"Doticaj s glumom kroz dramske i slične radionice imam od početka osnovne škole. Stoga me plakat za audiciju odmah privukao. U početku su me prijatelji čudno gledali jer glumim u ovakvoj predstavi, no to je moj lik, ne ja. Kada su je pogledali, uvidjeli su da nosi dublju poruku", kaže Ana koja se uživjela u ulogu studentice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 30-godišnjim iskustvom u nove kazališne vode upustio se i zaštitar Ivica Banović, inače radnik u pogonu Rafinerije. Ulogu je ostvario i u filmu Ničiji sin, sapunici Zabranjena ljubav te emisiji Krv nije voda.

Sisački 'Teatar Exit' treba podršku

S predstavom su se predstavili već dva puta pred domaćom publikom, nakon čega su uslijedila gostovanja u Zagrebu, Ivanić Gradu i Petrinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odradili su i međunarodni Festival amaterske kulture u bosanskim Laktašima, slijede FAK u slovenskoj Postojni, đurđevačko Kazališno ljeto te Patosoffiranje u Smedarevu.

Sisački kazalištarci koji su propustili premijeru neće ostati zakinuti, jer će se Sexy priče odigrati ponovno na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo