Scena Amadeo u punom pogonu do 31. srpnja!

Zagrebačko ljeto i ove je godine upotpunjeno bogatim koncertnim, kazališnim, ali i filmskim programom na dobro znanoj lokaciji - Sceni Amadeo.

8.7.2010.
15:57
VOYO logo

Umjesto koncertom kao dosad, ovogodišnju, jedanaestu sezonu Scene Amadeo, otvorila je izložba koja je svojevrsni hommage članici njihovog Programskog i poslovnog odbora, preminuloj u ožujku, rekao je Nenad Jandrić, voditelj te klupske kazališno-glazbeno-filmske scene.

arti-201007070576006 Iz programa, koji će se održavati do 31. srpnja te, nakon stanke, od 16. kolovoza do 5. rujna, Jandrić je izdvojio premijerni koncert Ansambla Lado i premijeru baleta "Pokret... na muziku Bizeta" Ljiljane Gvozdenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ove godine Scena Amadeo surađuje s Pulskim filmskim festivalom, s kojega će se od 27. do 31. srpnja prikazati pet filmova - britanski "Vojvotkinja", talijanski "Veliki san", češki "Engleske jagode", američki "Grad konačnog odredišta" i njemački "Transfer" hrvatskog redatelja Damira Lukačevića. Ti se filmovi ne bave teškim temama i nude malo bijega od stvarnosti, rekao je Zlatko Vidačković, umjetnički ravnatelj festivala u Puli, najavivši da će svakom dugometražnom filmu prethoditi kratki.

Scena Amadeo u srpnju će još ugostiti koncerte Cinkuša, Los Caballerosa, grupe Pink Spam te predstave Stanje nacije, Cinco i Marinko, Munchhausen i dvije Sokolovićeve, Roda i Medvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačni program za kolovoz i rujan znat će se krajem mjeseca.

U slučaju kiše glazbeni i kazališni programi se neće održati, a filmski će se preseliti u kino "Tuškanac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo