Roger Moore i John Malkovich gosti Festivala komorne glazbe

Sir Roger Moore i maestro Julian Rachlin udružit će snage i po prvi puta tijekom Festivala komorne glazbe biti domaćini večere Glazba za radost djece.

27.7.2010.
13:18
VOYO logo

UNICEF i Festival komorne glazbe 'Julian Rachlin i Prijatelji' povodom desetoga rođendana Festivala najavljuju ekskluzivno događanje kojim nastavljaju dugogodišnju suradnju u korist djece!

Naime, UNICEF-a dva međunarodna ambasadora dobre volje – Sir Roger Moore i maestro Julian Rachlin udružit će snage i po prvi puta pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića biti domaćini humanitarne gala večere ‘Glazba za radost djece’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo jedinstveno događanje, spoj umjetnosti i filantropije, najavljeno za petak 3. rujna u dubrovačkom hotelu VALAMAR Lacroma, za cilj ima prikupiti sredstva za uključivanje još većeg broja škola u program Stop nasilju među djecom.

Intimno druženje za manji broj gostiju započet će elegantnim aperitivom na terasi Langusto Fine Dining restorana hotela, nakon čega slijedi raskošna večera (od četiri slijeda jela) vrsnih kuhara hotela VALAMAR Lacroma. Nakon večere, na terasi hotela koja će za ovu prigodu biti ugođena za potpuni doživljaj, gosti će uživati u zajedničkom nastupu Sir Rogera Moorea i maestra Juliana Rachlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UNICEF-ovi ambasadori dobre volje za ovu će prigodu izvesti glazbu Alana Ridouta skladanu za animirani film Walta Disneya ‘Bik Ferdinand’ u verziji za recitatora i violinistu.

''Svim našim festivalskim prijateljima i posjetiteljima poznato je kako već niz godina jedan od svojih koncerata posvećujemo upravo UNICEF-u i njihovim akcijama za djecu u Hrvatskoj. Ove godine, za naš 10. rođendan, zajedničkom suradnjom UNICEF-a, hotelske grupacije VALAMAR i Festivala odlučili smo se na jedan drukčiji posebniji korak! Nadamo se dobrom odazivu uzvanika, dobroj zabavi i da ćemo prikupiti dovoljno sredstava za ovaj hvale vrijedan program! U znak zahvale za naše goste i donatore na večeri pripremili smo vrlo neobičan glazbeni program koji će ih vjerujem barem na trenutak vratiti u bezbrižne dane djetinjstva!’', najavio je UNICEF-ovu humanitarnu večeru pomalo tajanstveno maestro Julian Rachlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon više od 6 godina kontinuirane provedbe UNICEF-ove akcije Stop nasilju među djecom, rezultate u smanjivanju vršnjačkog nasilja moguće je čvrsto opipati: više od 260 škola provodi program i u njemu sudjeluje oko 140.000 djece. Djeca uče kako prepoznati nasilje, kako prepoznati neprihvatljivo ponašanje, kako se nositi s time, kome, kada i kako se obratiti za pomoć.

Škole koje su uspješno završile UNICEF-ov program, prepolovile su nasilje u svojim hodnicima, učionicama i dvorištima. Stoga je važno i dalje predano raditi, uključivati sve više škola kako bi svoj djeci omogućili sigurno i poticajno školovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival komorne glazbe 'Julian Rachlin i Prijatelji' ove se godine održava od 1. do 12. rujna u Dubrovniku!

Ove godine Festival slavi svoje deseto izdanje, a kao i godinama do sad u Dubrovniku ugošćuje vrhunske komorne umjetnike iz cijeloga svijeta predvođene vrsnim violinistom maestrom Julian Rachlinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ove godine uz glazbenike u programu Festivala sudjeluju i glumačke zvijezde - Sir Roger Moore i John Malkovich!

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo