Potreseni Ćiro: Bio je boem s velikim srcem, otišao je jedan veliki Hrvat

Vijest o smrti Željka Malnara pogodila je i one koji su ga znali samo kao legendu Noćne more, a posebno one koji su ga imali prilike bolje upoznati tijekom njegove bogate karijere.

10.7.2013.
10:54
VOYO logo

Jedan od njih je i slavni urednik i voditelj iz vremena bivše Jugoslavije Saša Zalepugin, u čijoj je hit-emisiji Nedjeljno popodneMalnar prikazao mnoštvo reportaža i dokumentarnih filmova iz Indije, Pakistana, Afganistana, Irana, Turske i drugih azijskih zemalja.

'Dosta smo dugo surađivali, praktički sam objavljivao sve što je snimio. Bio je neka vrsta kućnog suradnika. Bio je veliki avanturist i dobričina, istraživač koji je išao tamo gdje se drugi nisu ni usudili prići. Njegova jaka strana bila je duhovnost, bio je uvijek u toku duhovnih kretanja, a bio je i duhovit i volio je čeprkati po sebi i drugima', rekao je za Danas.hr Zalepugin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević nije krio koliko ga je potresla vijest o smrti Željka Malnara.

'On je bio jedan genijalan, svestran čovjek, avanturist, boem s velikim srcem. Jako me je potresla vijest o njegov smrti jer je otišao jedan veliki Hrvat', rekao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj, urednik i novinar Romano Bolković rekao je da je posljednji put vidio Malnara prije mjesec dana, ali da ne želi pričati o njegovom lošem zdravlju, nego želi da svima ostane u sjećanju onakav kakvog su ga znali.

'S obzirom da sam mu sušta suprotnost, uživao sam u svim njegovim pričama i čudima koje je spominjao. Bio je u isti mah poput Marka Pola, zbog svojih putovanja, i poput Šeherezade, zbog svojih priča za koje nije bilo važno jesu li izmaštane ili realne, bilo je važno da priča. Bio je duhovit i beskrajno smo se dobro provodili. Teško mi je sada kad ga više nema, kad mi dođe slika kako se smije, jer ga takvog i pamtim – s osmijehom. Zagreb bez Malnara bit će neki drugi', rekao je Bolković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Književnik Predrag Raos je također odao počast neponovljivom putopiscu, novinaru i voditelju.

'Malnar je bio vrlo poseban čovjek i bio je okružen posebnim ljudima. Bez Malnara bi hrvatska kultura jako puno izgubila, on je doprinio oslobađanju čovjeka od nagona krda. Zbog toga je i bio popularan. Ljudi su očito željni vidjeti da čovjek unatoč svemu može naći svoje mjesto ispod sunca. Odnosno da bude što jest, da bude slobodan', rekao je Raos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Zlatan Zuhrić Zuhra imao je prilike dobro upoznati Malnara, koji se u šali nazivao predsjednikom Republike Peščenice.

'Znao sam Malnara od početaka OTV-a, od 1989. godine. Malnar je i tada bio veliki avanturist, dobar čovjek i veliki zavodnik i takav je ostao i takvu sam sliku o njemu imao do kraja njegovog života', rekao je Zuhra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu Malnarove smrti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je obitelji telegram sućuti u kojemu stoji:

'Duboko me potresla vijest o odlasku Željka, dragog prijatelja, čovjeka izrazite osobnosti, avanturista, putopisca, novinara. Ostali smo bez osebujne i neponovljive figure javnog života bez koje njegov i naš grad, njegova i naša Pešča više nikad neće biti ista.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O smrti neponovljivog Malnara oglasio se i Edo Maajka.

'Sućut obitelji, prijateljima, Peščenici', napisao je slavni reper na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Malnar, veliki putopisac, svjetski putnik, novinar i voditelj preminuo je u 69. godini, no sjećanje na njega živjet će još dugo jer je svojim likom i djelom ostavio veliki trag u Hrvatskoj, pa i šire.

Posljednji ispraćaj bit će u petak na zagrebačkom Krematoriju, a bit će ispunjena i posljednja Malnarova želja da njegov pepeo bude razasut po Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo