Rammstein predstavlja prijetnju za Bjelorusiju

25.2.2010.
11:36
VOYO logo

Bjeloruski Odbor za moral dao je stručno mišljenje: Rammsteinova muzika može uništiti bjeloruski državni sistem te je opisao taj opasni ''element'' kao, citiramo, propagandu nasilja, mazohizma, homoseksualnosti i drugih abnormalnosti.

Inače, Odbor za moral je državna cenzorska institucija osnovana prošle godina, na čelu koje je pisac Nikolai Tcherginez, a neslužbeni joj je opis rada - ograničavanje slobode govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200909180205006 Karte za koncert Rammsteina u Minsku, koji se trebao održati 7. ožujka, već su rasprodane. Na vijest da je koncert zabranjen, organizatori su izjavili da nemaju nikakve informacije da je Rammstein namjeravao u Minsku širiti nasilne, perverzne i okrutne poruke ili veličati nacističku ideologiju.

No, odluka bjeloruskih vlast ne čudi s obzirom da je predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, koji je na toj poziciji još od 1994. godine, organizacija za ljudska prava Human Rights Watch otvoreno proglasila posljednjim europskim diktatorom zbog kršenja ljudskih prava, cenzure, zatvaranja neistomišljenika i gušenja slobode medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rammstein je formiran iste godine kada je Lukašenko došao na vlast. Karijera im je obilježena kontroverzama i provokativnim nastupima na kojima su znali biti i uhićeni zbog neprimjerenog ponašanja.

Trenutno su na turneji u sklopu koje predstavljaju novi album "Liebe Ist Für Alle Da". Taj je album stavljen na njemački popis za medij kao štetan za mlade, zajedno s vibratorima, lisičinama i lubrikantima. Na tom se albumu nalazi singl za koji je snimljen meko- pornografski spot, čije je emitiranje zabranjeno u originalnoj verziji, ali se može pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu turneje Rammstein 18. ožujka dolazi i u Zagreb, piše Pogledaj.to.

Prethodni članci: arti-200911100415006 arti-200910190451006 arti-200910160228006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo