Prvi dan ZSK-a ugošćuje Mesića i njegovu 'Bilancu'

U knjižari Profil Megastore 11. svibnja u 12 sati otvara se 7. Zagrebački sajam knjiga.

10.5.2010.
12:45
VOYO logo

Knjigu Tango: Studija u hrđavo crvenom će uz jednog od najzanimljivijih autora mlađe generacije predstaviti Biljana Kosmogina, Tonko Maroević i Jagna Pogačnik.

Raznovrstan program biti će nastavljen u 17 sati serijom događanja Nakladnici predstavljaju gdje će biti govora o knjizi Mihaela Arcibaševa, Sanjin u nakladi Disputa. Titulu romana s famom najvećeg književnog skandala 20. stoljeća obrazložit će Irena Lukšić i Boris Senker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005060424006 Slijedi serija tribina Do posljednjeg slova s početkom u 18.30 sati, a biti će predstavljena knjiga Borisa Pavelića, 10 boljih godina: Bilanca građanina-predsjednika Stjepana Mesića u nakladi Novoga Libera i Novoga lista. Raspravu na prikaz političkog djelovanja Stjepana Mesića održat će osobno bivši predsjednik RH, Stjepan Mesić, Ivica Đikić i Slavko Goldstein.

U 20 sati u sklopu ZSK specijala Novi ženski glasovi hrvatske književnosti biti će održan okrugli stol. Raspravu na temu rastućeg broja uspešnih autorica na hrvatskoj književnoj sceni moderirat će Jadranka Pintarić, a sudjelovat će Maja Hrgović, Sibila Petlevski, Milana Vuković Runjić, Dora Kinert Bućan i Sanja Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinstveni spoj afirmiranih i novih autorica pokrenut će raspravu o potencijalima ženskih glasova u hrvatskoj književnosti i budućim trendovima koje uspješnost autorica donosi.

Ulaz na sve promocije za vrijeme Sajma je slobodan, a posjetioci će moći kupovati kompletan asortiman domaće knjige i najnovijih naslova s 20% popusta, dok će pojedini naslovi biti sniženi i do 70%. Dodatne informacije o događanjima i autorima na Zagrebačkom sajmu knjiga, biti će dostupne na web stranici www.zsk.profil.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo