Prizori katastrofa koje neće puštati Japancima

Američki i kineski filmski producenti odlučili su odgoditi izlazak dugoočekivanih hit-drama u Japanu iz poštovanja prema žrtvama razornog potresa i tsunamija.

15.3.2011.
12:48
VOYO logo

Prvi na popisu je kineski film Aftershock (Tangshan dadizhen), drama o posljedicama razornog potresa 1976., koji je odnio živote 250 tisuća ljudi.

Film se u Japanu trebao početi prikazivati 26. ožujka, a u Kini je prošle godine zaradio 100 milijuna dolara i tako postao domaći film s najvećom zaradom svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Kina azijskim susjedima pomaže spasilačkim timovima i zalihama hrane, distributer spomenutog hita odlučio je dio novca od zarade filma dati za pomoć žrtvama tsunamija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično tome, distributer Warner Japan otkazao je prikazivanje filma Clinta EastwoodaHereafter, u kojem su i prizori tsunamija koji je 2004. godine devastirao pacifičke zemlje. http://www.youtube.com/embed/XUhrLMu4irA

Film se počeo prikazivati 19. veljače, a prošloga je tjedna bio među 10 najgledanijih u Japanu, piše Variety.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warner je odgodio i izlazak filma Obred, horora s Anthonyjem Hopkinsom, dok je kuća Toei Animation iz novog crtića Pretty Cure All Stars DX3 izrezala scene tsunamija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Više o temi katastrofa u Japanu

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo