Predstava koja je šokirala Beograd

Hrabro, provokativno i bezobrazno istinito - jednom riječju, šamar u lice direktno s kazališnih dasaka.

19.5.2012.
17:18
VOYO logo

Riječ je o projektu hrvatskog redatelja Olivera Frljića, a glumačku ekipu čine Branislav Trifunović, Vladislav Mihailović, Ivan Jeftović, Tanja Petrović, Tamara Krcunović, Miloš Timotijević i Milan Marić.

Tijekom realizacije projekta, zbog svoje tematike, Frljić se susreo s problemima, pa su tako brojni beogradski glumci odbili sudjelovati u njemu, ili su ga napustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj Frljić rekao je uoči premijere u razgovoru za Mondo da bi želio da ljudi s predstave izađu bjesni. Jesu li zaista bili, nije poznato. Naime, nakon premijere u Ateljeu 212, malo tko od poznatih je za medije želio govoriti o svom dojmu.

Podsjetnik na testament Zorana Đinđića

Ipak, to je učinila supruga ubijenog srpskog premijera Ružica Đinđić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstavu sam gledala na zatvorenoj probi, tako da sam sebe pripremila za premijeru. Istina, meni ona znači mnogo više nego prosječnom gledatelju, ali sam je večeras gledala baš tako, kao prosječan gledatelj. Predstavlja nešto emotivno, neizbrisivo u našim srcima, u srcima moje obitelji i mom srcu – ubojstvo moga muža, ubojstvo oca moje djece.

Pored toga, ona izvlači na površinu muk koji je nastao nakon tog kobnog događaja i podsjeća nas na stvari koje ne smijemo nikada zaboraviti. Ovo je jedan podsjetnik na politički i ljudski testament Zorana Đinđića, podsjetnik da nastavimo i nikada ne odustanemo od naših ideja. To je ono što bi i on želio", rekla je Ružica Đinđić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo