Ponosni Nazif: Ne pravite razlike na osnovi vjere i nacije

'Vjerujem da će ovaj film poručiti svim ljudima u Bosni i Hercegovini da ne prave razlike na osnovi nacije i vjere.

18.2.2013.
12:29
VOYO logo

Danisa TanovićaEpizoda u životu berača željeza Ekipa filma sletjela je u nedjelju navečer na sarajevski aerodrom, gdje su ih dočekali članovi obitelji, prijatelji, kao i brojni novinari i fotoreporteri, koji su, svi zajedno, dostojanstveno odali priznanje ljudima koji su ime Bosne i Hercegovine ponosno pronijeli crvenim tepihom Berlinskog filmskog festivala. Napuštajući avion, glavni protagonist filma Nazif Mujić je uzviknuo: ''Ovo je moje, ovo je naše'', držeći dva Srebrna medvjeda u rukama, a potom je okupljenim reporterima kazao:

Sarajevska publika film će premijerno moći pogledati na otvaranju 19. Sarajevo film festivala''Vjerujem da će ovaj film poručiti svim ljudima u Bosni i Hercegovini da ne prave razlike na osnovi nacije i vjere. Film i nagrada neće promijeniti moj život'', rekao je Mujić, a producentica filma Amra Bakšić Čamo je dodala: ''Ovo je lijep i sretan kraj. Nadam se da će značiti izlazak s margina za ljude poput Nazifa i za cijelu romsku populaciju u BiH. Nismo ovo radili radi nagrada i vjerujem da je to jedini pravi način pristupanja ovom poslu'', kazala je Bakšić Čamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sarajevskom aerodromu s ostatkom ekipe nije bio redatelj Danis Tanović, koji se iz Berlina zaputio prema Indiji, gdje radi na svom novom projektu, piše Radiosarajevo.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo