'Ovo je jedan od najboljih hrvatskih filmova ikada'

Šuma summarum u režiji Ivana-Gorana Viteza jedan je od najiščekivanijih filmova domaće produkcije, koji je zaigrao na velikim platnima.

11.11.2010.
13:45
VOYO logo

Ivan-Goran Vitez, redatelj popularnih Bitanga i princeza te Zakona, donio je na hrvatsku filmsku scenu pravo osvježenje. Riječ je o filmu Šuma summarum, koji od 11. studenoga možete gledati u redovitoj kinodistribuciji.

Šuma summarum postao je svojevrsni hit kod mlađe populacije i prije nego je stigao na velika platna. Pitate se zbog čega? Novi je Vitezov uradak sve samo ne tipičan hrvatski film. Elementi apsurda i trasha, koji se protežu kroz cijeli film, puno karikiranja i sprdancije, pribavili su ovom filmu status, koji će, vjerujemo, s vremenom postati kultni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su ga već usporedili sa srpskom uspješnicom Život i smrt pornobande, osvojio je Zlatnu arenu za montažu i kostimografiju te naišao na vrlo dobar prijem kod festivalske publike.

Osim toga, Vitez je na svom novom projektu okupio zavidnu glumačku ekipu, a što su nam o snimanju i očekivanjima filma rekli Nataša Dangubić, Mirna Medaković i Jakša Borić, provjerite u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnohumorna akcijska komedija o team buildingu koji krene po zlu, pa se vikend pun zabave pretvori u noćnu moru u kojoj nitko nije siguran, svakako predstavlja film koji ste 'dužni' pogledati, ako ne zbog vlastitih preferencija, onda zbog opće kulture.

Nizozemca u filmu tumači Jakša Borić, prevoditelja Željko Kőnigsknecht, u njihovoj su grupi Hana Hegedušić, Nataša Dangubić, Marko Makovičić i Vinko Kraljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu grupu predvodi Vili Matula, a u njoj su Sanja Hrenar, Vanja Matujec, Ljubiša Savanović i Luka Peroš. Lokalne divljake tumače Nina Violić, Mirna Medaković i Luka Petrušić. Instruktori su Đorđe Kukuljica i Ivan Glowatzky, a izletnike igraju Anita Matić Delić i Dražen Bratulić.

Prethodni članci:

arti-201007200220006 arti-201011080237006 arti-201005050763006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo