Ostao bez obje ruke, a pogledajte što radi!

On je Huang Guof, ima 41 godinu i živi u gradu Chongqing u Kini.

15.4.2011.
14:40
VOYO logo

Ovaj hrabri i talentirani Kinez izazvao je divljenje širom svijeta. Mnogi su oduševljeni njegovim slikarskim talentom, i prije svega, iznimnom voljom i pozitivnim životnim stavom.

Još kao četverogodišnji dječak doživio je životnu tragediju zbog koje je ostao bez obje ruke, no to ga nije obeshrabrilo da život proživi na način koji želi. Kada je imao 12 godina, shvatio je da jedino čime se želi baviti jest slikanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki je dan nakon nastave slikao nogom, a njegovi su radovi privlačili veliku pažnju javnosti. Kada je navršio 18 godina, otac mu je smrtno obolio, a mladi je Huang očajnički trebao novac. Putovao je u razne gradove i slikao pored ulice kako bi svoje djela prodavao za novac. Kada je čuo komentare raznih zlobnika da nije lijepo slikati s nogama, naučio je svoju strast izraziti s kistom u ustima.

Danas radi i kao zamjenik kustosa u muzeju Chongqing Talents, a trenutni mu je cilj naslikati kolekciju portreta svog rodnog grada. Javnost ga obožava i smatra junakom našeg doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svom teškom invaliditetu, Huang nikada nije pomislio odustati od slikanja.

''U trenutku u kojem vam život zatvori jedna vrata, uvijek otvori druga. Moj je cilj pokazati mlađim generacijama da prepreke u životu ne postoje. Jedina prepreka vam je vaša volja - želite li nešto učiniti ili ne.", poručio je ovaj hrabri umjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huang je u sretnom braku s Hu Guohui, s kojom se vjenčao prije 11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo