Oni su dokaz da dobra ideja još uvijek čini čuda!

Ideja koja je spojila likovno izražavanje, dizajn i dobro djelo zaslužuje da se o njoj ponešto i napiše.

22.2.2011.
12:41
VOYO logo

Canstruction® je jedinstvena neprofitna organizacija za prikupljanje hrane širom svijeta. Organizacija koja je spojila likovno izražavanje, dizajn i dobra djela osnovana je 1992. u Sjedinjenim Državama. Ona je zapravo “putujuća” dobrotvorna akcija koja organizira velika natjecanja u izgradnji i konstrukciji ogromnih skulptura. Trik je u tome što se kao jedini materijal za oblikovanje skulptura smiju koristiti samo limenke hrane.

Nakon izgradnje skulptura i proglašenja pobjednika, organizira se izložba za široku javnost. Na kraju cjelokupnog događanja sve limenke koje su bile korištene u izgradnji instalacija doniraju se lokalnim organizacijama koje se bave prikupljanjem hrane za lokalnu zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj Canstructiona® je potaknuti i inspirirati zajednicu da zajedničkim radom mogu pomoći velikom broju ljudi. A graditelji osim na dizajn pažnju moraju obratiti i na veličinu skulptura jer što su one veće to znači i više prikupljene hrane. Hranu doniraju arhitekti, inženjeri, dizajneri, studenti… svi oni kojima pojam stvaranja i izgradnje nije stran. U organizaciji su zaključili kako “klasičnim“ prikupljanjem hrane nikada ne bi imali toliko uspjeha i izazvali toliku pažnju javnosti.

Timovi konstruktora mogu potrošiti i više od nekoliko mjeseci na planiranje i dizajniranje skulptura, ali imaju samo 12 sati kako bi je posložili, prkoseći logici i gravitaciji. Pri tome mogu koristiti neograničeni broj limenki, s ciljem da ih u konačnici, naravno, bude što je više moguće, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201102140659006 arti-201102080225006 arti-201101270190006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo