Play ponuda

Ona samo pjeva i gura dalje. Ona je Lijepa Naša!

shimmer fallback

Ovo je priča o popularnoj pjevačici našeg doba. O 20 godina njezine karijere, o njoj koja je prošla sve.

13.4.2011.
13:02
Play ponuda

Njezinog prvog skrbnika, menadžera, očinske figure koja joj pomaže u osamostaljenju, čvrstom rukom vodeći njezinu trnovitu karijeru u domoljubnom naboju. Njoj koja mu je poput kćeri, za koju bi učinio sve, on uzima sve, a zatim umire ostavivši ju ožalošćenu, zatečenu i ranjivu.

Njoj, neospornoj zvijezdi ovih prostora. Zvijezdi koja samo pjeva, a hitove joj pišu drugi. Ona i izgleda kao glamurozna zvijezda, vozi skupe aute, nosi haute couture, posjećuje modne evente i sva bitna društvena događanja, ona je nužnost na svakom respektabilnom partiju, trešnja na torti, no ona ima i ogromne minuse na kartici i goleme kredite na grbači.

Ona svoju ljepotu i seksipil eksploatira do krajnjih granica, svako toliko odlazi na estetske operacije ne bi li izgledala mlađe, ljepše, poželjnije jer tržište je neumoljivo, a ona nezaustavljivo stari i propada. Ima skupu ovisnost o drogama, koju potpomažu njezini menadžeri, drogama koje nabavlja u inozemstvu, no novaca nema, a ovisnička kriza je sve gora i sve se više zadužuje.

Povezivali su je s uglednim ljudima, političarima, „uspješnim poduzetnicima“, generalima, menadžerima i reprezentativcima. Priča se da je imala i ljubavnika iz redova crkve. Vežu je uz organizirani kriminal, gospodarske malverzacije. No, ona ne mari. Ona samo pjeva i gura dalje. Ona je Lijepa Naša....

Riječ je o novoj premijeri predstave Lijepa naša, u režiji Mirana Kurspahića koja je zakazana za 30. travanj, u velikoj dvorani Teatra &TD, u 20 sati.

Slijede izvedbe 3. i 4. svibnja Cijena ulaznice: 50/25 kn za studente

"Lijepa naša je neka vrste revizije zadnjih dvadeset godina, samo kroz površnu prizmu estradne pjevačice, žene, provučene kroz još površniju sferu estradne scene. Groteskni pogled u nazad i uplašeni pogled u neizvjesnu budućnost. Društvo se danas posve estradiziralo. Svatko ima svojih 5 minuta slave, makar i kroz Facebook'', objašnjava Kurspahić.

Igraju: Csilla Barath-Bastaić, Petra Dugandžić, Ivana Horvat, Marijana Mikulić Kostimograf: Ivica Skoko

Play ponuda
Play ponuda