Ona je žena koja uživa u voajerizmu i ne stidi se toga

Glas o poljskoj fotografkinji Anni Blodi davno je prešao granice te zemlje, a njeno je ime postalo sinonim za provokativnu umjetničku fotografiju širom svijeta.

19.10.2010.
17:30
VOYO logo

Riječ je o fotografiji koja donosi sva ženska 'lica i naličja', ne prezajući ni pred primarnom seksualnošću ni voajerizmom.

Anna se fotografijom bavi od svoje 16 godine, a njeno stvaralaštvo u najvećoj mjeri obilježava ''žena'' u svim svojim segmentima, fazama i pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presjek ženske egzistencije u raznim socijalnim prilikama, opčinjenost ženskom hrabrošću, tijelom i primarnim instinktima, vinule su ovu poljsku fotografkinju u sam vrh svjetske umjetnosti.

S obzirom na društveni i politički kontekst u kojem je živjela, njeni su radovi projekcija istočnoeuropske stvarnosti, komunizma i hrpe pop simbola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za mene je mozak organ koji sve informacije spaja zajedno u jednu sliku, koja se potom transformira u fotografije'', objasnila je Anna svoj rad.

Živi i radi u Varšavi, a u najvećoj je mjeri inspiriraju mladost i nevinost. U njenim se fotografijama ne može ne primijetiti određena doza voajerizma i erotike, koja otkriva pogled s druge strane ženske stvarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201009160398006 arti-201003180069006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo