Oliveru Frljiću dodijeljena nagrada Orlando

Nagrade Orlando za najveće umjetničke dosege u ostvarenju programa 63.

27.8.2012.
10:26
VOYO logo

Nakon što je odgledao sve predstave dramskog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara Ocjenjivački sud Nagrade Orlando u sastavu: Željka Turčinović - predsjednica, te Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš – članovi, jednoglasno je odlučio dodijeliti Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu 63. Dubrovačkih ljetnih igara Oliveru Frljiću, za režiju Dantonove smrti, Georga Büchnera, premijerno prikazanoj na Tvrđavi Sv. Ivana, 20. kolovoza 2012., u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Ocjenjivački sud Nagrade Orlando za glazbene izvedbe na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama djelovao je u sastavu: Dubravko Detoni (predsjednik), Petar Obradović i Dubravka Tomšič-Srebotnjak i nije imao nimalo laku zadaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjivački je sud iz niza uspjelih domaćih i inozemnih reproduktivnih ostvaraja u završnicu glasanja uvrstio tri koncerta na kojima je sudjelovalo sedam glazbenika.

To su slavni pijanist i dirigent Daniel Barenboim, sjajni francuski pijanist Pierre-Laurent Aimard i vrhunski švicarsko-francusko-hrvatski Puhački kvintet Les vents français, tipični izdanak blistave francuske puhačke škole, koji tvore flautist Emmanuel Pahud, oboist François Leleux, klarinetist Paul Meyer, hornist Radovan Vlatković i fagotist Gilbert Audin. U napetom i dramatičnom fotofinišu pobijedio je Puhački kvintet Les vents français.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo