Objektivom u Rock'n'Roll s Anastazijom Vržinom i Željkom Jelenskim

Zajedničku izložbu fotografija najvećih svjetskih zvijezda Straight to R'n'R ili Objektivom u Rock'n'Roll fotografa Anastazije Vržina i Željka Jelenskog ne propustite 22.

15.12.2011.
12:02
VOYO logo

U kulturnom obilju raznih izložbi koje se događaju u našoj metropoli i šire, rijetko ćete naići na izložbe tako usko specijaliziranog karaktera kao što su to izložbe s glazbenom tematikom, točnije izložbe koncertne fotografije.

Profesionalna koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima, uglavnom radi činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi - jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji, primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješnost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički talenat osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata.

Nakon nekoliko zapaženih zasebnih izložbi na istu tematiku, dvoje od najistaknutijih predstavnika vrhunske umjetničke koncertne fotografije udružili su snage i odlučili vrlo maleni dio svojih radova prikazati javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anastazija Vržina i Željko Jelenski, priznati fotografi, predstavit će nam svoju prvu zajedničku izložbu pod nazivom Straight to R'n'R, ili kako kažu u slobodnom prijevodu, Objektivom u Rock'n'Roll s vrlo zanimljivim umjetničkim konceptom.

Naime, prikazat će nam svaki svoje viđenje istog izvođača u akciji na istom koncertu, no u ovoj, prvoj takvoj izložbi svatko će izbaciti svoje adute po kojima su do sada i najjviše prepoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anastazija Vržina će svoje viđenje dati u atraktivnim izražajnim kolorima, a Željko Jelenski u elegantnoj crno-bijeloj tehnici.

Na izložbi će biti prikazano preko 15 setova svjetskih (i nešto domaćih) poznatih izvođača prema spomenutom konceptu, uz nekolicinu "rasparenih" setova: nekoliko fotografija s različitih koncerata različitih izvođača koje će autori "upariti" prema vlastitom glazbeno-fotografskom ritmu, i time malo "začiniti" izložbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba Straight to R'n'R je primjereno prodajna. Po blagdanskim promotivnim cijenama (do 31.12.!) moći će se kupiti izloženi setovi, po setu s okvirom cijena je 900 kn, a koji mogu zaljubljenicima u glazbu i fotografiju biti izvrstan blagdanski dar pod bor. Na izložbi posjetioce očekuje naravno i dobra glazba i igra s vrijednim nagradama.

Ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo