FOTO: / Ne propustite izložbu Biljane Gaurine Majke moje generacije

Fotografije Biljane Gaurine prikazuju brojne žene Hrvatske koje su izgubile posao, ali koje i dalje imaju želje, snove i životne interese, raduju se...

19.2.2013.
12:32
VOYO logo

"Na ovim slikama su žene iz različitih dijelova Hrvatske koje su izgubile posao, i više nitko, osim njih samih, ne vjeruje da će novi posao naći. Ali to nisu socijalne fotografije, kojima bi umjetnica upozorila na društvenu nepravdu, bezdušnu narav kapitalizma, prvobitnu akumulaciju kapitala, lošu gospodarsku politiku... Ove slike ne pozivaju na pobunu, ne išću našu sućut, ne mole.

One pokazuju da žene koje su izgubile posao, i više nitko, osim njih samih, ne vjeruje da će novi posao naći, imaju svoje želje, snove životne interese, imaju zanimljiva ljudska lica, nisu mrtve, raduju se, zabrinute su, poziraju, gledaju u objektiv ili mimo njega, negdje u daljinu, onako kako se već gleda pri slikanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te žene su žive i svaka od njih ima pravo na svoju sliku. To je šokantno. Ova izložba govori o društvu u kojem je ljudsko dostojanstvo postalo šokantno", napisao je Miljenko Jergović u svom osvrtu na izložbu.

Otvorenje izložbe fotografija Majke moje generacije Biljane Gaurine bit će u srijedu, 20. veljače u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić', Margaretska 3, u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo