Crnac najbolje ostvarenje ove sezone

Za najbolje ostvarenje u riječkoj kazališnoj sezoni 2008.

15.12.2009.
17:12
VOYO logo

Najbolja dramska predstava u cjelini jest Tatjane Gromače Crnac u režiji Tomija Janežiča, najbolja glumica je Jelena Lopatić, najbolji glumac Damir Orlić, a posebno priznanje za svoje nastupe dobila je glumica Elvia Nacinovich.

Predstava Crnac, piše u obrazloženju nagrade, razlikuje se od ostalih zato što je nastala prenošenjem romana na scenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom bez dijaloga i pretežno narativna, predstava Crnac odjeknula je publikom. Kako za koga i ovisno u kolikoj mjeri, ostavila je dojam, emociju, misao ili diskusiju. Ostavila je trag i potrebu da se o njoj govori i piše", navodi se u obrazloženju.

Jelena Lopatić dobila je nagradu za ulogu u toj predstavi, gdje je bila Ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Orlić proglašen je najboljim glumcem za čak 28 uloga u Crncu te za ulogu Brata u predstavi Ljepotica i zvijer Jelene Tondini.

Elvia Nacinovich, članica ansambla Talijanske drame, posebnim je priznanjem nagrađena za uloge gospođe Ignazije u predstavi Questa sera si recita a sogetto/ Večeras improviziramo Luigija Pirandella i ulogu Judi Allen u Amy's View/Differenti opinioni (Amy's View/Različita mišljenja) Davida Harea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini i posebno priznanje nose ime Đure Rošića, prvog intendanta riječke kazališne kuće nakon Drugoga svjetskog rata, a nagrade za najbolju glumicu i glumca imena Zlate Nikolić i Raniera Bruminija, glumice i glumca riječkoga kazališta iz druge polovice prošlog stoljeća.

HNK Ivana pl. Zajca dodjeljuje nagrade za ostvarenja u dramskom programu svake godine, za ostvarenja u opernom dijelu programa svake druge godine i za baletna ostvarenja svake treće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nagradama je odlučivalo tročlano povjerenstvo u kojem su bili sveučilišni profesor Nikola Petković, pročelnica Odjela za anglistiku Maja Brala-Vukanović i asistentica na Odsjeku za psihologiju Valnea Žauhar, svi s riječkoga Filozofskog fakulteta.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo